4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Miniklerin heykellerine büyük ilgi

Nilüfer Belediyesi, Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Nilüfer Yerel Gündem 21 tarafından, çocuklarda çevre bilincini oluşturmak için ilçedeki ilköğretim okulları arasında düzenlenen, "Ambalaj Atıkları Heykel Yarışması" renkli görüntülere sahne oldu.

Bu yıl ilki düzenlenen yarışmaya, Nilüfer'deki 18 ilköğretim okulundan 30 eser katıldı. Çocukların ambalaj atıklarından hayal güçlerini ve el becerilerini birleştirerek yaptıkları birbirinden ilginç heykeller, büyük ilgi gördü. Evlerinde ve okullarındaki ambalaj atıklarını biriktirerek yaptıkları heykelleri yine muhteşem bir sunumla jüri üyelerine ve davetlilere anlatan çocukların heyecanı ise görülmeye değerdi.

Jüri üyelerinin oldukça zorlandığı yarışma sonunda, birinciliği Duyum İşitme Engelliler İlköğretim Okulu, ikinciliği NOSAB İlköğretim Okulu ve üçüncülüğü de Bahçeşehir İlköğretim Okulu kazanırken, jüri özel ödülü ise Mithat Enç İlköğretim Okulu'nun oldu. Bu yıl ilk defa düzenlenen yarışmada dereceye giren okullara bilgisayar, dijital kamera, dijital fotoğraf makinesi ve kitaplardan oluşan çeşitli ödüller verildi.

Nilüfer Belediyesi Uğur Mumcu Sahnesi'nde gerçekleştirilen ödül töreninde konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, çocukların çevre konusunda bu kadar duyarlı olmasından dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, "Hedefimiz çocuklarımıza çevre bilincini aşılamaktı. Bugün görüyorum ki onların bizden değil, bizlerin onlardan öğreneceği çok şey var. Böylesi duyarlı gençlerimizle geleceğimiz daha yeşil, daha temiz ve daha yaşanabilir olacaktır" dedi.

Yarışmanın geleneksel hale getirileceğini kaydeden Bozbey, "Benim sizlerden bir isteğim var. Nilüfer Belediyesi'nin sadece Bursa'ya değil, tüm Türkiye'ye örnek olacak bir projesi var. 'Ambalaj Atıkları Poşeti' projesi kapsamında Nilüfer Belediyesi sınırları içerisinde bulunan tüm benzin istasyonlarımıza araçlardaki çöplerin atılması için poşetler dağıttık. Bu poşetleri benzin istasyonlarından istemenizi ve araç içindeki çöpleri yollara atmak yerine bu poşetlerde toplamanızı istiyorum. Bu sayede çevremizi ve yollarımızı temiz tutmuş oluruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2009 Pazartesi 11:38:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?