4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Miting gibi seçim bürosu açılışı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sena Kaleli, miting havasında gerçekleşen seçim bürosu açılışında vatandaşlar tarafından büyük cuşkuyla karşılandı.

Seçim çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sena Kaleli, Cumhuriyet Gazetesi Okurları (CUMOK) Bursa Şubesi tarafından düzenlenen kahvaltıya katıldı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen'in de eşiyle katıldığı organizsyonda, 29 Mart yerel seçimleri ele alındı. Daha sonra partililerle birlikte Kent Meydanı arkasındaki pazarı gezen Kaleli, dükkanlara tek tek girerek esnaftan yerel seçimler için destek istedi. Gezinin ardından Yıldırım ilçesi Yavuzselim Mahallesi'ndeki seçim bürosu açılışına katılan Kaleli, toplanan kalabalık tarafından coşkuyla karşılandı. CHP Yıldırım Belediye Başkan Adayı Bahattin Kuşoğlu'nun da katıldığı açılışta toplanan yüzlerce mahalle halkı, başkan adayları lehinde tezahuratlar yaparak destek verdi. Davul ve zurna eşliğinde halay çeken vatandaşlar, büronun bulunduğu sokağı tamamen doldurdu. Miting havasında geçen açılışta konuşan Yıldırım Belediye Başkan Adayı Bahattin Kuşoğlu, meydanı Bingöllülerin, Vanlıların, Muşluların ve Türkiye'nin her kesiminden insanların doldurduğunu belirtti. 29 Mart'ta CHP'nin zafer çığlıklarına katılacak insanların meydanda toplandığını söyleyen Kuşoğlu, "Bu meydanı dolduranlar hoşgörü sahibidir, sevginin kazanacağını bilirler. Buradan kararsızlara da sesleniyorum. Sakın kararsız kalmayın. Sağlıklı düşünün. Ülkenin geleceğini, kendi geleceğinizi, çocuklarınızın geleceğini düşünün. Doğru karar noktasında siz de yerinizi alın" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sena Kaleli ise 'ortak akıl' dediklerinde bazı kesimlerin 'Bu da neymiş?' diyorlar. Hatta sizin ortak aklınıza, fikirlerinize kılıçlarını çekmişler. Kılıç çekebilmek için Kılıçdaroğlu olmak lazım. Bursa'da formül '4 K'dır. Hepimiz Karayalçın gibi, Kılıçaroğlu gibi olacağız. Bursa ilk defa bir kadın eli değdiği için çok şeffaf, çok fikirli, çok adil bir yönetim sergileyeceğiz. Sizlerin kaynaklarının doğru kullanılmasıyla, maliyetlerin düşürülmesiyle, önceliklerin doğru belirlenmesiyle şehirler yönetilebilir. Hepimiz halkız, biz kazanacağız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından başkan adayları tarafından kurdele kesilirken, vatandaşlar davul zurna eşliğinde halay çekti.
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Mart 2009 Pazartesi 10:50:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?