6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Mitingler Merinos'ta yapılsın!

MİTİNGLERİN MERİNOS'TA YAPILMASI TEKLİFİ

Yeşil Bursam Derneği yönetimi, Bursa’da 1985 yılından bu yana miting alanı olarak kullanılan Fomara Meydanı yerine mitinglerin Merinos Parkı'nda yapılmasınını teklif etti.

Dernek Başkanı Muharrem Karabulut, konuyla ilgili olarak kendilerine pek çok şikayet geldiğini belirterek, Fomara Meydanı’nda miting günü caddelerin trafiğe kapalı tutulmasının esnafı olduğu kadar trafiği olumsuz yönde etkilediğini söyledi. Miting günleri Fevzi Çakmak, Haşim İşcan, Ahmet Hamdi Tanpınar nin ve Altıparmak caddelerinin trafiğe kapalı tutulmasının ulaşımı olumsuz etkilediğini, halkın kendilerine bu konuda pek çok şikayette bulunduğunu anlatan Karabulut şunları söyledi:

“Bursa’da 1985 yılına kadar Heykel önü miting alanı olarak kullanıyordu. O zamanlarda Haşim İşcan Caddesi ve devamı tam olarak trafiğe açılmamıştı. Atatürk Caddesi’nde trafik çift yönlü olarak kullanılıyordu. Ne Çatalfırın ne de Demirtaş Meslek Lisesi önündeki köprülü kavşaklar yapılmamıştı. Miting günü, Atatürk Caddesi trafiğe kapatılınca Bursa’nın kalbi duruyordu. Bugün, il merkezindeki trafik akımında yeni düzenlemeler yapılıyor. Cumhuriyet Caddesi’nde tranvay çalışması başlayacak. Cumhuriyet Caddesinde tranvay çalışmaya başlayınca araç trafiğine kapalı tutulacak. Atatürk Caddesi’nin de ileride trafiğe kapatılması planlanıyor. Bütün yük Haşim İşcan Caddesi’nin üstünde olacak. Şehir içi toplu taşımada can simidimiz olan raylı sistemin merkez durakları da Haşim İşcan Caddesi’ndeki Şehreküstü ve Demirtaş istasyonlarıdır. Şehrimizin doğusundan gelen insanlarımız da, batısından gelen insanlarımız da bu istasyonları kullanmak zorundadır. Bu yüzden, Şehreküstü Fomara Kavşağı, şehir içi ulaşımda can damarı vazifesini görmektedir. Miting günleri bu kavşağın trafiğe kapatılması, şehrin can damarlarını tıkamaktadır" dedi.

Devlet Hastanesi’ne alt mahallelerden ulaşmanın tek yolunun Fevziçakmak Caddesi olduğunu, tarihi Kapalıçarşı ve hanlar bölgesi ile Bursa’nın simgesi olan Ulucami’ye ulaşmak için de Fomara Kavşağı'nın kullanıldığını hatırlatan Karabulut,

"Miting günlerinde bu bölgelere ulaşımda sıkıntı yaşanmaktadır. Turizm olumsuz etkilenmektedir. Ayrıca mitinge katılanlar acısından da Fomara Kavşağı’ndaki açık hava toplantısının yapıldığı günlerde, başta araç parkı olmak üzere, sadece trafik düzeninden kaynaklanan dertler değil, güvenlik, yayaların kavşakları kullanmasının engellenmesi, raylı sisteme ulaşım engellenmesi olmak üzere pek çok sıkıntı mevcuttur. Miting için şehir dışından gelenlerin Fomara’ya ulaşımlarında da sıkıntı yaşanmaktadır. Bu ve buna benzer sebeplerden ötürü Fomara Meydanı Bursa’nın mitingleri için yetersiz duruma gelmiştir. 25 yıldır Bursa’ya hizmet veren Fomara Meydanı yerine, Bursa için yeni bir miting meydanı bulunması gerekmektedir. Bizler, Yeşil Bursam Derneği olarak Merinos Atatürk Kültür Merkezi’nin bahçesinde yapılacak bir düzenleme ile burasının miting meydanı haline getirilmesini teklif ediyoruz” diye konuştu.

Karabulut, "Fomara Meydanı’nda polisin yaptığı demir barikatlarla ilgili çevirmedeki alan 3,5 dönüm yer kaplıyor. Miting kurallarına göre bir metrekarelik alanda en fazla iki kişi yer alabiliyor. Bu durumda, alanın tıka basa dolu olması halinde katılım sayısı yedi bini geçmiyor. Demir barikatların dışında bekleyenlerle birlikte, meydandaki en kalabalık mitingin sayısı 10 bine ulaşabiliyor. Oysa Merinos Parkı’nın içinde yaklaşık 20 bin metrekarelik miting için uygun alan var. Başbakan, burasının insanların özgürce fikirlerini açıklayabileceği Haytpark olmasını istemişti. Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nin açılışında da Başbakan burada açık hava toplantısı düzenlemişti. Bursa halkından Fomara ve Şehreküstü Kavşağı’nda yapılan mitinglerle ilgili şikayetlerin gelmesi üzerine bizler de Merinos Parkı’nın bu iş için uygun olabileceğini düşündük. Buraya raylı sistemle de ulaşım mümkündür. Otopark sıkıntısı yoktur. Alan, Fomara Meydanı’ndan daha geniş ve daha rahat kullanımlıdır. Miting günleri, güvenlik ve kent trafiğinde aksama olmaması için, bu bölgenin yeni miting alanı olarak belirlenmesi istiyoruz” diyerek, Fomara'dan vazgeçilmesini istedi.

MİTİNGLERİN MERİNOS'TA YAPILMASI TEKLİFİ
İHA
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2010 Salı 14:43:00
Güncelleme :3 Ağustos 2010 Salı 15:40:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?