6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

MNG Kargo okul yaptırdı

MNG KARGO 23 MİLYON KARGO POŞETİYLE BİR OKUL YAPTIRDI

Türkiye'nin en önemli kargo şirketlerinden olan MNG Kargo, bir buçuk yılda topladığı 23 milyon kargo poşetiyle Bitlis'te 8 derslikli bir okul yaptırdı.

Dünyanın önemli kargo şirketlerinden FedEx ile Türkiye'nin önemli kargo şirketlerinden MNG Kargo'nun yaptığı işbirliği Bursa'daki müşterilere anlatıldı.

 Altınceylan'daki toplantıda konuşan MNG Kargo Genel Müdürü Aslan Kut, FedEx'in Türkiye temsilciliğinin MNG Kargo'ya geçtiğini belirtti. Bu heyecanı mşterileriyle paylaşmak istediklerini dile getiren Kut, sosyal sorumluluk projelerinde nereye geldiklerini anlatma imkanı bulduklarını ifade etti.

'Kargo poşetleri kutuya, çocukları okula' kampanyası hakkında da bilgi veren Aslan Kut, "Geçen yıl başlattığımız kampanya çerçevesinde bütün kargo şirketlerinin dağıttığı kargo poşetlerini geri topladık. Hem ekonomiye kazandırmak, hem de bunlarla okul yaptırmak için yola çıkmıştık. Şu an Türkiye'nin 30 bin noktasındaki müşterilerimiz bu projeye destek veriyor. Bu sene inşallah Bitlis'te Ağustos ayında 8 derslikli bir ilköğretim okulunu hizmete açıyoruz. Geçen bir buçuk yılda topladığımız poşet sayısı 23 milyon civarındadır. Yani bin futbol sahasını kapsayacak kadar poşet topladık. 400 ile 450 ton civarında bir poşet toplandı. Bu kadar poşeti kargo şirketi olarak biz sadece bir ayda tüketiyoruz. Bunu bir buçuk yılda topladık ve bununla 8 derslikli bir ilköğretim okulu yapabildik" dedi.

Vatandaşların bu milli değeri heba etmemelerini isteyen Kut, hem çevrenin koranbileceğini, hem de birkaç ayda bir okul yaptırabileceklerini dile getirdi. Bir ayda tüketilen poşeti geri topladıklarında 8 derslikli bir okul ortaya çıktığını hatırlatan Kut, bundan sonra da MNG ve FedEx ailesi olarak sosyal sorumluluk projelerine devam edeceklerini kaydetti.

FedEx Yönetim Kurulu üyesi Maher Hasbini ise, dünyanın en büyük kargo şirektlerinden FedEx ile Türkiye'nin en büyük kargo şirketlerinden MNG Kargo'nun yaptığı stratejik iş birliğini Bursa'daki müşterilerileriyle paylaşmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Bu anlaşmayla Türkiye'deki tüm müşterilerine 220 ülkeye bağlantı imkanı sunmuş olduklarını belirten Hasbini, 24 saat içerisinde tüm ihracatçı ve ithalatçıları yurtdışına bağlama fırsatı da vermiş olduklarını dile getirdi.

Bu arada, sosyal sorumluluk projesine destek veren kurum ve kuruluşlara plaket verildi.

MNG KARGO 23 MİLYON KARGO POŞETİYLE BİR OKUL YAPTIRDI
İHA
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2010 Cumartesi 13:00:04
Güncelleme :27 Şubat 2010 Cumartesi 13:26:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?