4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

MOBESE 2010'da devrede

BURSA'DA MOBESE SİSTEMİ 2010'DA DEVREYE GİRİYOR

Bursa İl Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya, Eğitim Vadisi'nde yapımına devam edilen Mobese merkezinin 2010 yılında bitirilerek faaliyete geçirileceğini söyledi.

Bursa Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya, Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İşadamları Derneği'ne (DOSABSİAD) iade-i ziyarette bulundu. Ziyarette DOSAB'daki güvenlik durumu ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Çatalkaya, şehrin asayişi için çalıştıklarını vurguladı. Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi'ni kontrol eden iki ekip bulunduğunu anlatan Emniyet Müdürü Çatalkaya, bu ekiplerin 24 saat boyunca sanayi bölgesinde devriye atarak güvenliği sağlamaya çalıştıklarını aktardı. DOSAB bünyesinde bulunan polis merkezinin faaliyetlerini anlatan Çatalkaya, yeni bir merkez kurmaya çalıştıklarının da altını çizdi. Çatalkaya, yer sıkıntısını aşar aşmaz yeni polis merkezini hayata geçirmek istediklerini kaydetti.

Yapımı devam eden mobese merkezi hakkında da açıklamalar yapan Emniyet Müdürü, inşaat çalışmalarının 2010 yılında tamamlanarak, merkezin beklenenden erken açılacağını söyledi. Bursa genelinde 250 kilometrelik kablo döşeyeceklerini ve bu kablolara bağlı tam 380 kamera ile şehri izleyeceklerini belirten Çatalkaya, kabloların 130 kilometrelik kısmının döşendiğini, geri kalan kısmının ise en kısa sürede döşeneceğini açıkladı.

Yapılacak Mobese merkezi ile Bursa için güvenliğin üst seviyelere çıkarılmasını hedeflediklerini vurgulayan Çatalkaya, "Teknolojik imkanlardan mümkün olduğunca çok yararlanmamız gerekiyor. Eğer biz bu imkanlardan en iyi şekilde yararlanabilirsek, hâlihazırda güvenli olan Bursa, ileride çok daha güvenli bir şehir haline gelecektir" dedi.

BURSA'DA MOBESE SİSTEMİ 2010'DA DEVREYE GİRİYOR
BURSA'DA MOBESE SİSTEMİ 2010'DA DEVREYE GİRİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2009 Cuma 14:11:05
Güncelleme :23 Ekim 2009 Cuma 16:16:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?