6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

MOBESE Başbakan'a yetişmiyor

MOBESE BAŞBAKAN'A YETİŞMİYOR

Bursa'da suçun önlenmesi için kurulan MOBESE sisteminin açılışı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 7 Eylül'deki Bursa programına yetişmiyor. Aylar önce açılması planlanan sistem, eksikler sebebiyle referandum sürecinden sonraya kaldı.

Bursa'da yıllar önce yapılması gereken ancak Vali Şahabettin Harput'un göreve başlamasından sonra temelleri atılan MOBESE sistemi, yazılım programının yüklenememesi ve bazı eksikler yüzünden hizmete giremiyor.

Sistemde bina, kamera, yer altı kablo döşeme sistemlerinin yüzde 99 oranında bittiğini ifade eden Vali Şahabettin Harput, "Biten bölgelerin geçici olarak deneme çalışmaları başladı. Şu anda MOBESE binasına giderseniz hangi bölgelerde kırmızı ışık ihlalinin olduğunu, hangi bölgelerde yasak park olduğunu, trafik suçu ve benzeri suçların kaydedildiğini göreceksiniz" dedi.

 

"REFERANDUMDAN SONRA RESMİ AÇILIŞI YAPILACAK"

Resmi açılışı ve uygulamasını referandumdan sonra törenle başlatmak istediklerini kaydeden Vali Harput, "Vatandaşı bu konuda bilgilendirmek istiyoruz. Türkiye'nin en büyük 4. ili Bursa olarak geç kalınmış bir uygulama. İnşallah en modern ve en yeni sistemle bu uygulama devreye girdiği için bizim geç kalmamızın bazı avantajları oldu. Vatandaşlarımızın bu konuya duyarlı davranarak artık atacakları her yanlış adımın takipsiz kalmadığını bilmelerini, topluma karşı sorumluluklarının bilincinde hareket

etmelerini özellikle bekliyoruz" diye konuştu.

MOBESE BAŞBAKAN'A YETİŞMİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2010 Perşembe 10:06:04
Güncelleme :2 Eylül 2010 Perşembe 15:33:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?