4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

MOBESE huzur getirecek

MOBESE BURSA'YA HUZUR GETİRECEK

Bursa Valisi Şahabettin Harput, MOBESE hizmet binasının ocak ayında hizmete açılacağını ifade ederek, şehrin daha düzenli ve huzurlu olacağını söyledi.

Bursa Valisi Şahabettin Harput yapımına başlanan MOBESE binasında incelemelerde bulundu. İl Özel İdaresi İmar ve Yapı İşleri Daire Başkanı Yusuf Şeremet ve yüklenici firma yetkilileri ile birlikte çalışmaları yakından inceleyerek bilgi aldı. Vali Harput 2010 yılının ilk aylarında MOBESE binasının tamamlanarak hizmete açılacağını belirterek, "Bursa için önem arz eden MOBESE hizmetinin sonuna doğru geliyoruz. Yaklaşık 17 milyon TL ye mal olacak olan projemizi ocak ayı içerisinde teslim alacağız. Bir taraftan kablo döşeme çalışması diğer taraftan da sistemin monte edilmesi ve 380 civarında kameranın belirli yerlere döşenmesi yeni yılın ilk aylarında sonuçlandığında Bursamız çok önemli bir hizmeti kazanmış olacak” dedi.

Bursa’nın kurulacak olan MOBESE kameraları sayesinde daha huzurlu bir kent olacağını ifade eden Vali Harput, “17 milyon TL'lik miktarın büyük bir kısmı İçişleri Bakanlığı tarafından karşılanmakla beraber Büyükşehir Belediyesi'nin de ciddi finans katkısı olmuştur. Ayrıca BTSO'nun da büyük bir katkısı oldu. MOBESE’ sistemininin devreye girmesiyle beraber Bursamız'da çok ciddi bir rahatlama meydana gelecek. Örneğin trafik kazalarına karışan trafik suçları, hırsızlık suçları, aranan ve çalınan araçların plakalarının okunması, kırmızı ışık ihlallerinin kontrolü, hızlı araç kullanma ve hatalı sollamaların denetimi, yani bütün kural ihlallerinin tespiti yine bu sayede mümkün olacak. Kaçak inşaatlarda MOBESE sayesinde tespit edilebilecek. Büyükşehir Belediyesi ile yapmış olduğumuz protokolle kaçak inşaatları, kaçak hafriyatları, yasak yerlere moloz, çöp veya malzeme dökümlerinin de tespitiyle onların yasal takibi mümkün hale gelecek. Bursamız her bakımdan daha düzenli, daha rahat ve daha huzurlu kent olarak geleceğe umutla yürümeye devam edecektir” diye kaydetti.

MOBESE BURSA'YA HUZUR GETİRECEK
İHA
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2009 Çarşamba 11:23:04
Güncelleme :9 Aralık 2009 Çarşamba 11:53:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?