6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

MOBESE için ödenek talebi

MOBESE İÇİN 1,5 MİLYON TL'LİK ÖDENEK TALEBİ

Mobesse'nin Bursa'da faaliyete geçmesi için hazırlıklar son aşamaya gelirken, binanın ikmal edilmesi için İl Genel Meclisi 1,5 milyon liralık ödenek talebini komisyona havale etti.

İl Genel Meclisi Nurettin Avcı'nın Başkanlığında eylül ayı olağan toplantıları gündemdeki talep ve raporların değerlendirilmesiyle sona erdi. 9 maddenin yer aldığı toplantılarda komisyonlardan gelen raporlar ise oy çokluğu ile kabul edildi. Meclisin ilk günü çalışmaları Başkan Vekili Nedim Akdemir yönetirken, İnegöl Belediyesi tarafından gönderilen Çevre yolu ve Mezarlıklarla ilgili plan değişikliği İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu İl Genel Meclisi'nde oy çokluğu ile kabul edildi.

İl Genel Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Ahmet Er, "İl Özel İdaresi İmar ve Yapı İşleri Daire Başkanlığı'nın İl Genel Meclisi'ne gönderdiği talebi komisyonumuzda değerlendirilmiş, söz konusu çevre yolunun geri kalan kısmının açılması gerektiği uygun görülmüştür. İnegöl Belediyesi'nin mezarlıkla ilgili plan değişikliği talebi ise ilçenin 100-150 yıllık ihtiyacını çözeceğinden kararımızı olumlu yönde kullandık" dedi.

İl Genel Meclisi CHP Grup Başkan Vekili İlhan Demiröz ise mezarlıklarla ilgili yer açılmasına karşı olmadıklarını, mezarlık yerlerinin yanlış olduğunu söyledi.

Eylül ayı toplantısı ikinci gününde İl Genel Meclisi Başkan Nurettin Avcı başkanlığında toplandı. 3 gündem maddesi ile toplanan meclis gündem maddeleri komisyonlara havale edilirken, komisyonlardan gelen iki rapor oy çokluğu ile kabul edildi.

MOBESSE İÇİN 1,5 MİLYON TL'LİK ÖDENEK

Meclisin üçüncü çalışma gününde İmar ve Yapı İşleri Daire Başkanlığının 2010 yılı yatırım programında yer alan, Mobesse binasının ikmal edilebilmesi için 1,5 milyon liralık ödenek talebi için rapor sunuldu. İl Özel İdaresi Hizmet Binası harcama kalemi, gerekli meblağın İl Genel Meclisince değerlendirilmesi ilgili talebi komisyona havale etti. İnegöl Konurlar Köyünün köy yerleşim alanındaki değişiklik önerisi ise meclis gündemine komisyondan gelerek kabul edildi.

MOBESE İÇİN 1,5 MİLYON TL'LİK ÖDENEK TALEBİ
MOBESE İÇİN 1,5 MİLYON TL'LİK ÖDENEK TALEBİ
İHA
Yayın Tarihi : 9 Eylül 2010 Perşembe 09:26:04
Güncelleme :9 Eylül 2010 Perşembe 13:04:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?