6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Mobese kazıları tuzağa dönüştü

MOBESE KAZILARI FACİAYA DAVETİYE ÇIKARIYOR

Bursa'da şehrin değişik bölgelerine kurulan Mobese sistemi için yapılan kazılarda çukurların açık bırakılması kazalara sebebiyet veriyor.

Vatandaşlar Emniyet Müdürlüğü ve belediye yetkililerini göreve davet etti. Şehrin birçok noktasında Mobese kazıları kar ve yağmur yağışının ardından adeta sürücüler için tuzağa dönüştü.

Demirtaş yolunda çöplük kavşağı yakınlarında bir kısmı açık bırakılan rögar kapağı sebebiyle direksiyon hakimiyetini kaybeden Mustafa Kemal Temur (32) idaresindeki 16 EV 007 plakalı kamyonet, çalılığa girdi. Çamura saplanan otomobili çıkarmak mümkün olmayınca, sürücü ve yanındaki arkadaşı yolda güvenlik tedbiri aldı. Başka bir sürücünün çukura girmemesi için rögar kapağı yanındaki çukurun başında nöbet bekleyen ve eline aldığı bir plastikle sürücüleri uyaran vatandaşlar, uzun süre polis ekiplerinin

gelmesini beklediler.

Aynı gün söz konusu çukur yüzünden 5 ayrı maddi hasarlı kazanın meydana geldiği ve çok sayıda sürücünün çukur sebebiyle zor anlar yaşadığı iddia edildi. Yer yer 15-20 santimi geçen çukur sebebiyle direksiyon hakimiyetini kaybettiğini söyleyen Temur, "Bursa'dan Demirtaş'a gidiyordum. Burası 2 şeritli bir yol. Ancak çukur yüzünden yol tek şeride düşüyor. Yanımdan araba geçtiği için çukura girmek zorunda kaldım. Ancak bu sefer de direksiyon hakimiyetini kaybederek şarampole girdim. Bizim ardımızdan da çok

sayıda sürücü çukura girdi. Facia yaşanmadan tedbir alınmasını istiyoruz" dedi.

Yetkililerden bir an önce çukurları kapatmasını isteyen sürücüler, "Bu çukurlar sebebiyle hem malımız zarar görüyor hem de can güvenliğimiz tehlikeye düşüyor. Herhangi bir can kaybı olmadan bu çukurların kapatılmasını istiyoruz. Belediyeden de bunu denetlemesini bekliyoruz. Büyük bir felaket yaşanmadan bir an önce tedbir alınması gerekiyor" diye konuştu.

Diğer yandan, şehir merkezindeki ana güzergahlarda yapılan kazılar sebebiyle de birçok sürücü zor anlar yaşıyor. Sürücüler bazen çukurdan kaçmak için başka araçlara çarparken, bazen de çukura girerek araçlarında hasar meydana geliyor.

MOBESE KAZILARI FACİAYA DAVETİYE ÇIKARIYOR
MOBESE KAZILARI FACİAYA DAVETİYE ÇIKARIYOR
MOBESE KAZILARI FACİAYA DAVETİYE ÇIKARIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2010 Cumartesi 11:03:03
Güncelleme :13 Şubat 2010 Cumartesi 11:21:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?