6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

MOBESE'de sona yaklaşıldı

MOBESEDE SONA YAKLAŞILDI

Bursa'da Mobese takip sisteminin temmuz ayında faaliyete geçeceğini belirten Vali Şahabettin Harput, proje çerçevesinde tek numaralı acil servis sisteminin de aktif hale geleceğini söyledi.

Eğitim Vadisi yanında bulunan Mobese binasında İl Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya ile beraber incelemelerde bulunan Vali Şahabettin Harput, Mobese sisteminde sona yaklaşıldığını dile getirdi. Bina ve alt yapı kablolarının döşenmesinin sona erdiğini ifade eden Harput, sistemin yüzde 99'unun bittiğini vurguladı. Harput, "Son rötuşların ardından önümüzdeki günlerde sistem faaliyete geçecek. Projenin maliyeti 23 milyon cevarındaydı. Biz bunu 17 milyon TL'ye mal ettik. Bu projeden sadece emniyet teşkilatı değil, Büyükşehir Belediyesi de faydalanacak. Her türlü asayiş olayının anında tespiti merkezden yapılacak. İlgili yerlere iletilecek. Kırmızı ışık ihlalleri ile alakalı bir kısım plakaların ve çalıntı araçların anında tespiti yapılacak. Son teknoloji kullanılan sistem sayesinde karakollar arasında görüşmeler ücretsiz yapılacak" dedi.

"TEK NUMARALI ACİL SERVİS DÖNEMİ"

Harput, tek numaralı acil servisin de Mobese projesine dahil edildiğini belirterek, "Ayrıca bir başka projeyi de hayata geçirdik. Türkiye'nin AB'ye giriş sürecinde, uzun süren acil servis numaralarını müsteşarlığım zamanında kaldırmıştık. Antalya'daki pilot uygulamanın ardından tek numaralı sistemi Mobese projesine dahil ettik. Mobesenin temel düşüncesinde bu tek numara yoktu. Biz bunu da projeye ekledik" diye konuştu.

MOBESEDE SONA YAKLAŞILDI
MOBESEDE SONA YAKLAŞILDI
İHA
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2010 Perşembe 17:40:04
Güncelleme :24 Haziran 2010 Perşembe 21:13:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?