6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Mobese'yi Başbakan açacak

MOBESE'Yİ BAŞBAKAN AÇACAK

Bursa'da suçun önlenmesinden büyük rol oynayacak MOBESE sistemi, 7 Eylül'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılarak hizmete başlayacak.

Plaka tanıma sistemine sahip olan kameralar ile hız ve kırmızı ışık ihlali yapan sürücülere, ceza tutanağı fotoğrafı ile adrese gönderilecek. Bursa'da şehrin ana caddelerine yerleştirilen 367 MOBESE kamerası, suçun önlenmesi ve suçlunun yakalanmasında büyük rol oynayacak. Asayiş olayların önlenmesinin yanı sıra MOBESE, trafikte terör estiren sürücülerin de korkulu rüyası olacak.

 

PROJE 17 MİLYON TL'YE MAL OLDU, TEST HAYATINA BAŞLADI

17 milyon TL'ye mal olan MOBESE sistemi test hayatına başlarken, Eylül ayında tamamen hizmete girecek. Eğitim Vadisi'nde bulunan MOBESE hizmet binası ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılacak. 7 Eylül'de miting ve bir dizi açılışlar için Bursa'ya gelecek Başbakan Erdoğan, MOBESE'yi de hizmete sokacak.

 

PLAKA TANIMA SİSTEMİ

Şehir giriş ve çıkışlarına döşenen kameralan plaka tanıma sistemi ile çalıntı veya aranması olan otomobilleri anında tespit edecek. Botanik Parkı karşısı, Gençosman Köprü İzmir geliş istikameti, Orhaneli Yolu, Çalı Kavşağı, İzmir Yolu, Mudanya Yolu, İstanbul Yolu ve Ankara Yolu otoban bağlantıları, Gençosman Köprü Ankara geliş, Otosansit Çevre Yolu girişi, Acemler Kavşağı, Uludağ Caddesi ve Real-Özdilek Market arasında kameralar plaka tanıyacak.

 

HIZ İHLALİ

İzmir Yolu, Üniversite Köprüsü, Küçük Sanayi Kavşağı, Bademli Kavşağı öncesi, Esentepe Kavşağı ile Korupark arası, Çamlıca Kavşağı ile Beşevler arası, Buski ile Botanik Parkı arası, Gençosman ile Beşyol Kavşağı arası, Ataevler Metro İstasyonu ve Otosansit ile Erikli kavşakları arasındaki kameralar ise hız ihlali yapan sürücüleri tespit edecek.

 

KIRMIZI IŞIK İHLALİ

Teknik Malzeme Kavşağı, Orhaneli Yolu Beşevler Kavşağı, Zübeydehanım Doğumevi Acemler İstikameti, Real Kavşağı, Millet Mahallesi Kavşağı, Gürsu Kavşağı ve Tofaş Kavşağında bulunan kameralar ile kırmızı ışık ihlali yapan sürücülere ceza yağdıracak.

MOBESE'Yİ BAŞBAKAN AÇACAK
İHA
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2010 Pazar 11:40:04
Güncelleme :15 Ağustos 2010 Pazar 13:54:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?