3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Mobil ekipler kimsesizlere el uzatacak

Bursa'da Valilik, belediyeler, Emniyet ve Sağlık müdürlükleri iş birliğiyle oluşturulan Sosyal Destek Mobil ekipleri, sokakta yaşayan kimsesiz ve ihtiyaç sahiplerine el uzatarak, ilgili birimlere yerleştirecek.

Bursa'da oluşturulan Sosyal Destek Mobil ekipleri göreve başladı. 5 ekip 24 saat boyunca görev yaparak sokakta yaşayan ya da ihtiyaç sahibi olan vatandaşları bulundukları yerden alarak, barınma evi, huzurevi, Amatem, çocuk esirgeme gibi ilgili birimlere teslim edecek.

Ekiplerin göreve başlama törenine katılan Vali Şahabettin Harput, Bursa'nın göç alan ve hızla büyüyen bir şehir olduğunu belirterek, "Bursa Türkiye'nin her yerinden göç alan bir şehir. Bu durum zaman zaman sıkıntı doğurabiliyor. Sokakta, köşe başlarında, metro istasyonlarında barınmaya çalışıyor. Bu insanların sıkıntı yollara karışma ihtimali var. Çaresiz insanlara, parçalanmış aile bireylerine sahip çıkmak gerekir.Bu insanlara sahip çıkmak bizim görevimiz. Bugüne kadar sıkıntı insanları barındıracak veya durumuna göre rehabilite edecek çalışmalar yaptık. Bu insanlara ulaşmak için de bugün bu çalışmayı hizmete sokuyoruz. Şehrimizde bu insanların sığınabileceği mekanları aramak tespit etmek suretiyle bu ekip oluştu. Bu ekip çok önemli görev üstleniyor. Bu tür insanları alacak ve cinsine, durumuna ve ihtiyacına göre kuruma yerleştirilecek" dedi.

Vali Harput, vatandaşların ücretsiz hat olan 0 554 480 58 88 nolu telefonu arayak, mobil ekiplere ulaşıp, şahsa ulaşmalarını sağlayabileceklerini belirtti. Konuşmaların ardından Vali Harput ekiplere başarı dileyerek, çalışmanın startını verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2009 Cumartesi 14:57:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?