4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Mobilya tasarımcılarına ödül

İnegöl Belediyesi, Meslek Yüksekokulu ve Mobilyacılar Odası iş birliği ile bu yıl ikincisi düzenlenen ve 185 eserin katıldığı 2. İnegöl Mobilya Tasarım Yarışması'nda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Yarışmaya katılan 185 eserin teşhir edildiği MOYAF İnegöl Mobilya Yan Sanayi ve Ahşap Makineleri Fuarı'nın sergi bölümünde düzenlenen ödül töreninde konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "MODEF Fuarcılık şirket olmadan önce, İnegöllü mobilyacıların 1991 yılından itibaren çok basit pazarcı tezgahlarında mobilya teşhir ettiğini hepimiz hatırlıyoruz. Adı belki fuar değildi, ama bir festival, bir şenlik havasında esnaflarımız mobilyalarını sergiliyordu. 2000 yılında 6 bin 600 metre karelik Uluslararası Fuar Merkezi yapıldı. 2005 yılında ise organizasyonu şirketleştirdik. 2007 yılında ek bina yaparak, 6 bin 600 metre karelik fuar alanını 24 bin 500 metrekareye, yani 4 katına çıkardık. Tabii ki bu arada İnegöl'de faaliyet gösteren mobilya firmaları kendilerini revize ettiler. Firmalarımız, Türkiye ve dünya çapında mobilyalarını ciddi şekilde ihraç ve teşhir eder hale geldiler. Bu gelişim süreci durmayarak, çok hızlı bir şekilde ivme kazanıp devam edecektir" dedi.

Mobilyacılar Odası Başkanı Hamdi İdil ise, "Dereceye giren arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. İnşallah önümüzdeki yıllarda çok daha üretilebilir ürünlerle karşımıza gelirler" dedi.

Birincilere 3'er bin TL, ikincilere 2'şer bin TL, üçüncülere biner TL, mansiyonlara ise 500 TL ödül verildiği bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2009 Çarşamba 13:33:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?