4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Mobilyacılara sevindirici haber

İnegöl Mobilyacılar Odası Başkanı Hamdi İdil, hükümetin kriz sebebiyle duran piyasayı hareketlendirmek için 30 Haziran 2009 tarihine kadar uygulamaya koyduğu mobilya alım satımlarındaki yüzde 8'lik KDV indirimini 30 Eylül'e kadar uzatmasının kendilerini sevindirdiğini söyledi.

Piyasayı hayli hareketlendiren yüzde 8'lik KDV indiriminin 30 Eylül 2009 tarihine kadar uzatıldığını hatırlatan Hamdi İdil, "Mobilyacı esnafımızın günlerdir beklediği karar nihayet açıklandı. Yüzde 8'lik KDV indirimi süresi uzatıldı. Mühlet bitiyor derken, son anda Bakanlar Kurulu'ndan çıkan kararname ile 30 Eylül 2009 tarihine kadar uzatıldı. Mart sonunda yüzde 18'lik KDV'nin yüzde 8'e çekilerek piyasanın canlandırılmasıyla o günlerde de büyük sevinç yaşamıştık" dedi.

İşten çıkarılan işçilerin geri alınmaya başladığına işaret eden İdil, "Yüzde 8'lik KDV indirimi mobilya sektörüne birçok artı getirdi. İşverenler açısından, bilhassa istihdam yönünden atılan önemli bir adımdır. Bunların olumlu neticeleri satış yönünde de görülüyor. KDV indirimi uygulamaya girdiğinden bu yana sektörde büyük bir hareketlenme gözlenirken, işten çıkarılan işçiler tekrar işe alınmaya başladı. Devletin kasasından çıkan işsizlik ödeneği bu şekilde durduruldu ve işsiz kalan vatandaş tekrar işine döndü. Mobilya sektörü tam kapasiteyle çalışmaya başladı" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2009 Çarşamba 13:47:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?