2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

MODEF 2007 törenle açıldı

Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde bu yıl 17'ncisi düzenlenen ve 127 firmanın katıldığı İnegöl Mobilya ve Dekorasyon Fuarı (MODEF 2007) törenle açıldı. 

Fuara Vali A. Nihat Canpolat, Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, Yenişehir Kaymakamı Yücel Yavuz, Bursa Emniyet Müdürü Tahsin Demir, İl Jandarma Alay Komutanı Murat Arslan, İTSO Başkanı Metin Anıl, belde belediye başkanları ve firma temsilcileri ile bürokratlar katıldı. Fuarın açılış konuşmasını Mobilyacılar ve Marangozlar Odası Başkanı Hamdi İdil yaptı. İdil konuşmasında, İnegöl mobilyasının kabuğuna sığmadığını söyledi. İnegöl mobilyasını daha da geliştirerek, tanıtımı dünya arenasına yaptıklarını belirten İdil, "Bu yıl 17'ncisini düzenlediğimiz fuarda, daha da ileriye gitmek istiyoruz. Firmalarımız da bunu bilincinde, her zaman marka olmayı düşlüyorduk. Bunu da başardık. Dünya devlerinin arasında olan firmalarımız var, bununla da gurur duyuyoruz "dedi. 

İTSO Başkanı Metin Anıl da 17 yıldır düzenledikleri fuarda dünya devleri arasında yer aldıklarını söyledi. 70 milyon dolar mobilya ihracatıyla şu an 20 bin kişinin ekmek yediğini belerten Anıl, "Oda olarak daha da büyümek istiyoruz. Önümüzde İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurma çalışması var. Kamulaştırma çalışmaları devam ediyor. Arge ve tasarım konusunda bizde İTSO olarak her türlü yardımı yapmaya hazırız. Türkiye'nin gözbebeği olmak için çalışmalarımızı durmadan devam ettireceğiz "dedi. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin de Bursa'nın ilçeleriyle birlikte üretken ve önemli bir şehir olduğunu belirterek, "İnegöl sanayisi, tarımı, mobilyası ve termal turizmiyle Bursa'nın güçlü bir ilçesidir. Bu şehre ben de 10 yıl belediye başkanı olarak hizmet verdim ve bununla onur duyuyorum. İnegöl'de gelişim ve değişim süreci devam ediyor. 1960'lı yıllarda sandalyecilikle başlayan süreçte şimdi mobilyada devler arasına giren firmalar var" diye konuştu. 

Vali A. Nihat Canpolat ise, fuar merkezinin 17 bin metre kare alandan 25 bin metre kareye çıkartılmasından dolayı fuar komitesine ve İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a teşekkür etti. İnegöl'ün her yönüyle gelişmeye devam ettiğini belirten Canpolat, "Ama bakıyorum ki ihracat yavaş gidiyor. İhracatın mobilyada 70 milyon dolardan 100 milyon dolara çıkmasını arzu ediyorum. İşte o zaman mobilyada var olduğunuz meydana çıkacaktır" dedi. Protokol üyeleri kurdelayı kestikten sonra standları gezdi.
iha
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2007 Cumartesi 17:04:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?