1
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Modef Expo 2006 Fuarı 5 Kasım'da...

Bursa'nın mobilyasıyla ünlü ilçesi İnegöl'de, 6-12 Kasım tarihleri arasında Kültürpark Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilecek Modef Expo 2006 Fuarı'na uçak biletleri ve konaklama imkanı sağlanan 300 yabancı mobilya alıcısının katılacağı bildirildi.
 
İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Türkiye'nin bugün 1 milyar dolarlık mobilya ihracatının 100 milyon dolarlık kısmının ilçelerinden yapıldığına dikkat çekerek, "2006 yılında bu miktara ilk 10 ayda ulaşıyoruz. Bu yıl 120 milyon dolar ihracat tahmin ediyoruz. Etrafı ormanlarla çevrili olan, büyük mobilya ham madde üretim tesisleri olan bir ilçeyiz. En önemlisi 100 yıllık bir mobilya tecrübesine sahibiz. Şu anda baba oğul çalışılan 2-3 katlı atölyelerden büyük fabrikalara dönüşümün hızlandığı bir süreci yaşıyoruz. Bu çerçevede 2007 yılının ikinci yarısında ilçemizde mobilya konusunda ihtisası olan ikinci bir organize sanayi bölgesini hayata geçireceğiz. Artık mobilya da beyaz eşyada olduğu gibi ambalajlanan ve modüler olarak kullanılan bir ürün haline geldi. Bu çerçevede büyük çaplı üretimleri yeni makineler ve fabrikalarda, büyük miktarlarda gerçekleştireceğiz. Şu anda Ortadoğu, Doğu Avrupa, Afrika'ya olan ihracatımızı Avrupa'nın göbeğine yapacağız. Bunu başaran Çilek gibi örnekler mevcut. Yeni tesislerin kurulmasıyla 2023 yılında Türkiye'nin 500 milyar dolar ihracat hedefinde, İnegöl mobilyası yıllık 1 milyar dolarlık ihracatla önemli bir katkı koyacaktır. Fuar alanımıza bu yıl açılışta düzenleyeceğimiz temel atma töreniyle önümüzdeki yıl yeni bölümler ekleyerek, kapalı fuar alanını 25 bin metrekareye çıkartacağız. Üretim ve teşhirle alakalı sıkıntıları bir iki yıl içinde çözdükten sonra iyi tasarımlarla Avrupa'nın göbeğine mobilya ihraç eder hale geleceğiz. İstanbul'daki mobilya fuarında da 40 firmayla yer alan İnegöl, fuarın yüzde 35'inde ürünlerini teşhir ederek her türlü mobilya pazarlama faaliyetinde ön sıralarda yer alıyor" dedi.
 
Modef Başkanı Bülent Temelli ise, bu yıl ilk defa 6-12 Kasım tarihleri arasındaki fuara 300 yabancı mobilya alıcısını uçak biletleri ve konaklama imkanlarını da temin etmek üzere İnegöl'e davet ettiklerini hatırlatarak, "İnegöl'deki fuarı 20 ülkeden yabancı alıcılar ziyaret edecekler. İnegöl ile irtibatı olmuş 18 bin yurtiçi ve yurtdışı kuruluşa davetiye gönderdik. İnegöl, Türkiye'nin mobilya başkenti olmak gibi bir hedef seçti. Bu yıl ilk defa kendi evinde yaptığı uluslararası bir fuarla kendi evinde dünyanın karşısına çıkacak. İnegöl hem mobilya üretim üssü, hem de pazarlama üssü haline gelecek" diye konuştu.
 
5 Kasım Pazar günü protokol açılışı Devlet Bakanı Ali Babacan tarafından yapılacak olan İnegöl Modef Expo Fuarı, 12 Kasım tarihine kadar açık kalacak. 2007 yılında ise fuar 5-11 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Mayıs ayında İnegöl'de yerli firmalara yönelik bir fuar daha gerçekleştiriliyor.
İHA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2006 Cuma 16:29:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?