4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Model otomobiller yarıştı

Bursa Model Otomobil Derneği'nin (BUMOD) Nilüfer ilçesine bağlı Gümüştepe mevkiinde düzenlediği model otomobil yarışmasında 22 ülkeden çok sayıda ünlü pilot mücadele etti.

'Grand Prix' yarışlarına 22 ülkeden 30'u yabancı olmak üzere toplam 50 pilot katıldı. Aralarında Serpent sahibi Dünya Şampiyonu Amerikalı pilot Michel Salven, Almanya Şampiyonu pilot Sabrina Lechner'in de bulunduğu Grand Prix yarışlarına Bursalılar büyük ilgi gösterdi. BUMOD Başkan Yardımcısı pilot Yusuf Ekinci, uluslararası seviyede Grand Prix yarışmasının Türkiye'de ilk defa Bursa'da yapıldığını belirterek, "Yarışmaya katılan uluslararası yarışmacılar pisti çok beğendiler. Bundan sonraki dünya şampiyonasının Bursa'da yapılmasına karar verildi. Yarışa katılan dünya şampiyonları başka yerde yarışmaya gerek olmadığını, burasının harika olduğunu söylüyorlar" dedi.

Yarışmanın Redarsie internet sitesinden canlı yayınla verildiğini hatırlatan Ekinci, "Şu anda tüm dünya bu yarışı izliyor. Bu internet sitesinde dünyanın en iyi pisti, en iyi manzarası diye hitap ediyorlar. Biz bu organizasyon ile aynı zamanda turizm elçiliği yapıp Bursa'mızı da tanıtıyoruz. Bu organizasyonu yapmadan önce şampiyon pilotlar ile model otomobil firmaları bize, 'Biz sizi Afrika gibi görüyoruz, Türkiye'de bu yarış hiç yapılır mı?' diyorlardı. Pistimizi ve tesislerimizi görünce hepsinin de fikirleri değişti" diye konuştu.

Yarışmayı açık ara önde bitirerek şampiyon olan Amerikalı dünya şampiyonu pilot Michael Salven, ortamın doğa ile iç içe olduğunu belirterek, "Dünyada o kadar yarışlara katıldım. Buradaki ortamı hiçbir yerde görmedim. Yeşillik ve doğası süper. Bundan sonra yapılacak dünya şampiyonasının da burada yapılmasına sevindim. Yarışı birinci bitirdiğim için mutluyum. Hedefim ikinci kez dünya şampiyonu olmak" dedi.

Yarışı ikinci bitiren Almanya şampiyonu bayan pilot Sabrina Lechner ise, yarışların zor geçtiğini belirterek, dünya şampiyonasında yine iddialı olacağını söyledi. Bursa'yı ve düzenlenen pistleri çok beğendiğini ifade eden Lechner, burada yarışmalara katıldığı için mutlu olduğunu belirtti.

ABD, İngiltere, Fransa, Rusya, Tayland, İrlanda, Belarus, İsviçre, Bulgaristan, Hollanda, Almanya ve İtalya'nın aralarında bulunduğu 22 ülkenin şampiyonları ile Türkiye'den 20 pilot yarışlara katıldı. Çekişmeli geçen yarışmanın sonunda Amerikalı dünya şampiyonu Michel Salven, yarışı açık ara önde bitirerek kupayı aldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2009 Pazar 18:19:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?