3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Model uçak tutkunları sertifika aldı

Bursa'da, Türk Hava Kurumu'nun (THK) düzenlediği 'Model Uçak Rehber Öğretmenlik' ve 'Radyo Kontrollü Model Uçak' kurslarından mezun olan 21 model uçak tutkunu sertifikalarını aldı.

Kestel Çimento Fabrikası Endüstri Meslek Lisesi'nde düzenlenen sertifika törenine, Kestel Belediye Başkanı Yener Acar, THK Osmangazi Şube Başkanı Sermet Özbilgi ve kurslara katılan medol uçak severler katıldı.

Sermet Özbilgi, 84 yıldır faaliyette olan THK'nın havacılığın her dalında kurslar düzenlediğini kaydetti. Ülke genelinde kurs, gösteri ve seminerler düzenlediklerini belirten Özbilgi, "THK bugüne kadar 200 bin vatandaşa havacılık eğitimi verdi. Her yıl 22 binin üzerindeki gencimize ücretsiz havacılık eğitimi verilmiştir. Kurumumuz, 5 bin 500 pilot ve 75 bin paraşütçü yetiştirirken, 2009 yılında 5 adet CL-215 ambifik yangın söndürme uçağı satın aldı" dedi.

Başkan Acar ise, ilçede model uçak pistinin faaliyette olduğunu belirterek, tüm model uçak tutkunlarını piste davet etti. Konuşmaların ardından protokol üyeleri kursiyerlere sertifikalarını verdi. Törenin ardından lise bahçesinde Turgut Dikbayır'a ait nitro ve metil alkol karışımı bir yakıtla çalışan Hirobo modeli helikopter uçuş gösterisi yaptı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2009 Salı 15:19:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?