4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

MODSİAD üyeleri İ-DECO Fuarında

Dünyanın önde gelen tasarımcılarının en yeni ürünlerini sergiledikleri İstanbul Dekorasyon, Mobilya ve Tasarım Fuarı’nı (İ-DECO) ziyaret eden MODSİAD üyesi işadamları, fuarda sergilenen yeni tasarımları ve ürünleri inceleyerek, firma temsilcilerinden ürünler hakkında bilgiler aldı.

Fuar açılışına Dünya Mobilya Üreticileri Federasyonu Başkanı Clixto Valente ile MOBDER ve MODSİAD Başkan Yardımcısı Raşit Karaaslan’da katıldı. İstanbul CNR’da 05-09 Mart 2009 tarihleri arasında düzenlenen i-deco İstanbul Dekorasyon, Mobilya ve Tasarım Fuarı’nı (İ-DECO) ziyaret eden MODSİAD Başkanı Mustafa Yedikardeş ve dernek üyeleri, dünyaca ünlü Stefan Diez, Jeff Miller, Luca Nichetto, Samuele Mazza, Roberto Lazzeroni ile Türkiye’nin önde gelen tasarımcıları Raşit Karaaslan, Aziz Sarıyer, Arif Özden, Atilla Kuzu, Erdem Akan, Can Yalman, Aykut Erol ve Tanju Özergin’in de yeni tasarımlarını fuarda incelediler.

Ayrıca bu yıl fuara dünyanın çeşitli ülkelerinden katılan 25 genç tasarımcının da ortaya koydukları yeni tasarımları hakkında bilgiler alan MODSİAD üyeleri, genç yetenekleri çalışmalarından dolayı kutladılar.

Bursa’daki mobilya üreticileri olarak sektörlerini ilgilendiren bütün fuarlara katılmaya özen gösterdiklerini söyleyen MODSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yedikardeş, İ-DECO fuarına yaptıkları ziyaretin amacının, dünya mobilya sektöründe yapılan yenilikleri ve ortaya konan yeni tasarımları takip etmek olduğunu belirtti. Yedikardeş, “Fuardaki hem yeni tasarımları hem de yeni ürünleri inceledik. Tasarım olayı çok farklı bir şey. Yeni tasarımlar teknoloji yanı sıra, estetik, kullanım rahatlığı ve yaşantımıza kazandırdığı kolaylıklar açısından ayrı bir gelişme. Bu tür fuarlar biz mobilya üreticilerine ve satıcılarına da çok güzel fikirler veriyor ” dedi.

Dernek olarak dünyadaki gelişmeleri dikkatle takip ettiklerinin altını çizen MODSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Vehbi Varlık ise, “Böyle fuarlara katılarak diğer ülkelerin yaptıkları yeni ürünleri ve tasarımları görme fırsatı yakalıyoruz. Sektör çok geniş bir yelpazeye hitap ediyor. Ufkumuzu geniş tutmamız gerekiyor. Önümüzdeki günlerde İtalya’da yapılacak mobilya fuarına da bir ziyaret gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Mobilya sektöründe yaşanan yenilikleri ve gelişmeleri yakından takip etmek zorundayız. Bu yenilikleri de hem kendi ülkemize hem de ihracat imkanı bulduğumuz ülkelere kendi ürünlerimizle yansıtmamız çok önemli” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Mart 2009 Cumartesi 19:55:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?