1
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Motosiklet sürücüleri el ilanıyla uyarıldı

M.kemalpaşa İlçesi'nde, emniyet görevlilerinin, motosiklet kullanıcılarının dikkat etmesi gereken kuralları içeren el ilanlarını dağıtımı sırasında birbirinden ilginç görüntüler yaşandı. 

Mustafakemalpaşa İlçe Emniyet Müdürü Fahri Yıldız tarafından düzenlenen basın toplantısının ardından şehrin muhtelif yerlerinde motosiklet kullanıcılarının dikkat etmesi gereken kuralları anlatan el ilanlarını dağıtıldı. 

Balıkesir ve Bursa Caddesi güzergahında trafik ekipleri ve görevli polisler tarafından ilanların dağıtımı sırasında renkli görüntüler yaşandı. 

Plakası ya da sürücü belgesi olmayan motosiklet kullanıcıları, polislerden kaçmayı tercih etti. Bazı kullanıcıların tek kişilik motosiklete 4 kişi binmesi dikkatlerden kaçmadı. 

Ceza uygulamasının olmadığı ilan dağıtımı sırasında çocuk yaştaki kullanıcılar, polis ekiplerinin önünde çekinmeden tur attı. Polisler tarafından dağıtılan el ilanlarındaki 'Oğlunuzun son yaş günü için ona bir motosiklet alın' başlığı ise vatandaşın dikkatini çekti. 

Mustafakemalpaşa İlçesi'nde, 19 bin 930 adet kayıtlı araçtan 3 bin 740 adetinin motosiklet olduğu bildirildi. Motosiklet kullanıcılarını ve ilçe halkını bilgilendirmek için İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından dağıtılan el broşürleri vatandaş tarafından takdirle karşılandı. 

Ekipler, önümüzdeki günlerden itibaren ilçe merkezinde özellikle motosikletler üzerinde ehliyet ve tescille alakalı yoğun bir denetime başlayacaklarını duyurdu.
İHA
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2006 Cumartesi 16:12:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?