3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Motosiklet sürücülerine eğitim

MOTOSİKLET SÜRÜCÜLERİNE GÜVENLİ SÜRÜŞ EĞİTİMİ

Bursa'nın İnegöl ilçesinde motosikletseverlere güvenli sürüş eğitimi veriliyor.

İnegöl Belediyesi, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Bursa Enduro Motor Kulübü iş birliğiyle fuar alanı önündeki basketbol sahasında 'güvenli sürüş teknikleri' eğitimi verildi. Kulüp üyesi 80 kadar motorcunun katıldığı faaliyette konuşan Bursa Enduro Motor Kulübü Fahri Başkanı ve eski milli basketbolcu Efe Aydın, son yıllarda motosiklet sayısında büyük artış olduğunu, sürücülerin hem kendilerini hem de trafikteki diğer insanları kazalardan koruyabilmeleri için kulüplerinin eğitim programları düzenlediğini kaydetti. Kulüp üyelerinin ayda en az bir defa eğitimden geçtiklerini söyleyen Aydın, motosiklet eğitiminde sürekliliğin şart olduğunu vurguladı. Aydın, motosiklet sürücülerinin istekli olmaları halinde herkese eğitim vermeye hazır olduklarını da sözlerine ekledi.

İnegöl'de motosiklet ve bisikletin yaygın olduğunu ifade eden İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Alaağaçlı ise, "Resmi kayıtlarımıza göre İnegöl'deki 40 bin taşıtın 8 binini motosikletler teşkil ediyor. Tabii kayıt dışı motosikletlerin sayısı da bir hayli fazla. Motosiklet sayısı fazla olunca eğitim ihtiyacı hissettik. Güvenli motosiklet kullanımı eğitimini görsel olarak anlatılabilmesi için Enduro Motor Kulübünden yardım istedik" diye konuştu.

Alaağaçlı, 2009 yılında İnegöl'de meydana gelen 303 yaralamalı kazanın yüzde 70'ine iki tekerlekli araçların karıştığını bildirdi.

Konuşmaların ardından eğitime geçildi. Eğitmen Erhan Çalışkan, kısa mesafede dönüş, kısa mesafede fren, yavaş ilerlerken dengenin sağlanması tekniklerini anlattı. Tam tekmil kıyafet, kask ve eldiven kullanmanın hayati önem taşıdığını söyleyen Çalışkan, motosikletin birçok avantajının olmasının yanı sıra, birçok tehlikesinin de olduğunu hatırlattı. Çalışkan, İnegöl Belediyesi'nin hazırlayacağı program doğrultusunda her ay İnegöl gelerek 20 motosiklet sürücüsüne ücretsiz eğitim verebileceklerini kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2009 Pazar 13:40:02
Güncelleme :8 Kasım 2009 Pazar 19:33:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?