4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

MOYAF için geri sayım başladı

Türkiye'nin mobilya başkenti olma yolunda ilerleyen İnegöl, MODEF'in ardından bu kez "İkinci Mobilya Yan Sanayi ve Ahşap Makineleri Fuarı"na (MOYAF) ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

25 Nisan 2009 Cumartesi günü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in de katılacağı törenle kapılarını açacak olan MOYAF'ta 55 stantta 85 firma ürünlerini teşhir edecek.

Mobilyacılar Odası Başkanı Hamdi İdil, MODEF Şirketi Yönetim Kurulu üyeleri Ümit Aybil, Özcan Ayhan, Nedim Bayram ve Mesut Baysal ile İşletme Müdürü İsmail Bilican ile basın toplantısı düzenleyen Belediye Başkanı ve MODEF yönetim kurulu Başkanı Alinur Aktaş, Ahşap İşleme Makineleri ve Mobilya Yan Sanayi Fuarının 25-29 Nisan 2009 tarihleri arasında düzenleneceğini bildirerek, "Yan sanayi sektöründe her geçen gün ortaya çıkan yeni teknoloji, makine ve malzemelerin, uygulama pratiklerini, bunların kullanıcıları ile buluşmalarını sağlayacak bu fuar MODEF organizasyonu ile İnegöl Fuar Merkezinde düzenlenecek.

Modef, gerçek bir ihtisas fuarı kimliğiyle büyümeye devam ediyor. Küresel mali krizin etkilerinin yaşandığı günümüzde Modef Fuarcılık olarak düzenlediğimiz fuarlarla İnegöl'ümüzde bizleri yakından ilgilendiren mobilya sektörümüzün olumlu olumsuz etkilerini hep birlikte yaşıyoruz. Bu olumsuz atmosferi geçtiğimiz MODEF fuarında avantaja dönüştüren mobilya sanayicimizi bu kez üretim ağını kapsayan yenilikleri MOYAF'ta gözler önüne sermenin gururunu yaşıyoruz. Bununla birlikte yüzde 10'luk KDV indirimi ile nefes alan sektörümüz aynı indirimin yan sanayi sektöründe de uygulanması üretim parkurlarının yenilenmesi ve gerekli inovasyonun gerçekleşmesi adına ciddi bir zemin hazırlıyor" dedi.

Fuar çalışmaları ile ilgili bilgilerde veren Başkan Aktaş, "MOYAF Fuarı kapsamında mobilya aksesuarları, laminat, parke, mdf, suntalam, kereste, tomruk, her türlü yonga levha, ahşap kapı, pencere, kapı içi dolgu malzemesi, kapı yüzeyler, mutfak kapakları, ahşap çekmeceleri, kenar bantları, kimyasallar, boya, vernik, cila, tutkal, nalburiye, hırdavat, zımpara, çivi, vida, ahşap ambalaj palet, sandık, döşemelik deri kumaş, emprenye, ray sürgü sistemleri, sünger, mobilya tekerlekleri, masa ayakları ve koltuk komponentleri yer almaktadır. 55 standın kurulduğu fuarımızda 85 firma ürünlerini sergileyecek.

Fuarımızın tanıtımı için çalışmalarımız devam ediyor. Şirketimizi tarafından 40 bin sektörle firmaya fuar davetiyesini ulaştırdık. Bununla birlikte katılımcı firmalar vasıtasıyla 20 bine yakın davetiye üreticilere gönderimi yapıldı. Yurt dışı çalışmalarımız kapsamında ise İran, Azerbaycan ve Balkan ülkelerinin tamamında fuar tanıtım çalışmalarımız gerçekleşti. Ülkemizin önde gelen mobilya üretim merkezi olan 20 ilden otobüs kaldırmak suretiyle üreticileri fuarımızı gezmelerini temin edeceğiz. Bu organizasyonun ulaşım bedelleri şirketimiz tarafından karşılanacaktır" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2009 Çarşamba 17:13:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?