6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Mucit hurdacıdan ilginç buluş

MUCİT HURDACI

Bursa'da, geçimini hurda toplayarak sağlayan bir kişi, işyerine dadanan hırsızlardan kurtulmak için oyun konsolu, sensör ve araç aynasından oluşan bir alarm sistemi geliştirdi.

Tamamı hurdalardan oluşan ve 5 TL maliyetli 'hırsız kovucu' isimli sisteminin mucidi İmdat Niğdelioğlu, alarm sistemi sayesinde hurdalarının çalınmasını engellediğini söyledi.

Osmangazi ilçesinde 30 yıllık bir hurdacı, hırsızların mallarını çalmaması için geliştirdiği ilginç sistemle Türk zekasının pratik yönünü bir kez daha gözler önüne serdi. Yunuseli Mahallesi'nde hurdacılık yapan İmdat Niğdelioğlu isimli bir hurdacı işyerindeki eski malzemeleri farklı bir şekilde değerlendirip alarma dönüştürdü.

TAMAMI HURDA OLAN ALARM SİSTEMİ

Niğdelioğlu, işyerinin etrafına önce güvenlik şeridi döşedi. Daha sonra da içinde oyun konsolları, araç ve banyo aynalarının yer aldığı hırsız kovucuyu hayata geçirdi. Sensörde bulunan sistem geceleyin izinsiz giren kişileri fark edince devreye giriyor. Sistemin çıkardığı zil sesi işyeri sahibini uyarıyor.

"ARTIK GÖZÜM ARKADA KALMIYOR"

5 liraya mal ettiği alarm sisteminin tıkır tıkır çalıştığını anlatan Niğdelioğlu, "Son bir ayda çok hırsızlık oldu. Zincirleri bile kırdılar. Artık geceleri rahat uyuyorum. Gözüm arkada kalmıyor. Hırsızlık olaylarından sonra kendi güvenliğimi sağladım. Hurdaların içerisinde işime yarayan malzemelerden faydalanarak büyük paralar harcamadan bir güvenlik sistemi geliştirdim. Bu alarm sistemi diğerlerinden farklı" dedi.

MUCİT HURDACI
MUCİT HURDACI
MUCİT HURDACI
İHA
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2010 Pazartesi 10:23:00
Güncelleme :27 Eylül 2010 Pazartesi 16:43:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
nisani caran IP: 88.246.114.xxx Tarih : 28.09.2010 19:04:04

helalsana  imdat emmi gercekten birnumarasın?