6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Mudanya çamur deryasına döndü

MUDANYA ÇAMUR DERYASINA DÖNDÜ

Bursa'nın Mudanya ilçesinde gece boyunca yağan sağanak yağmur dereleri taşırırken, cadde ve sokaklar çamur deryasına döndü.

Mudanya son yılların en şiddetli yağmuruna maruz kaldı. Şiddetli yağmurla dereler taşınca, çöp, moloz, taş parçaları ve çamurlar sokaklara yayıldı. Halitpaşa Mahallesi'nden Güzelyalı ve Siteler'e kadar her taraf çamur deryasına döndü. Sabah iş yerlerine gelen esnaf önce sel sularıyla mücadele etti, ardından suların çekilmesiyle oluşan çamur deryasıyla boğuşmaya başladı.

Belediye ekipleri kısıtlı imkanlarla çalışmalarını sürdürürken, ev ve iş yerlerini su basan vatandaşlar yetkililere isyan etti. Vatandaşlar kendi imkânlarıyla suları tahliye edip çamurları temizlemeye çalıştı.

Vatandaşlar, "Mudanya'da yıllardır aynı sıkıntı devam ediyor. Islah edilmeyen dereler yüzünden her yağmurda çamur ve pislikler sokaklarımıza yayıyor. Yağmur suyu giderlerinin yapılması lazım" diye konuştu.

Mudanya Belediyesi ve BUSKİ'den temin edilen araçlar, caddeleri ve çamur deryasına dönüşen sahili temizlemeye devam ediyor.

MUDANYA ÇAMUR DERYASINA DÖNDÜ
MUDANYA ÇAMUR DERYASINA DÖNDÜ
MUDANYA ÇAMUR DERYASINA DÖNDÜ
MUDANYA ÇAMUR DERYASINA DÖNDÜ
İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2010 Perşembe 15:29:03
Güncelleme :14 Ekim 2010 Perşembe 15:42:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?