3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Mudanya CHP'de şok istifa

MUDANYA CHP'DEN ŞOK İSTİFA

Mudanya Belediye Meclisi'nin CHP'li üyesi Atilla Kurtuluş partisinden istifa etti.

Siyasete CHP ile birlikte başladığını ve 2 yıldır sürdürdüğü siyasi hayatında ilçe teşkilatının 5 başkan değiştirdiğini söyleyen Kurtuluş,”Günümüzde geldiğimiz nokta, parti içindeki kaostan başka bir şey olmamış ve halen parti içerisinde taşlar yerine oturmamıştır. Taşların yerine oturması ve yaşanan başkanlık savaşının sona ermemesi yerel seçimlerde partimize oy veren seçmenlerimiz tarafından yadırganmış olup, bırakılan intiba pek hoş değildir. Yerel seçimlerde bizlere oy veren seçmenlerimizin beklentileri parti içerisinde karmaşa değil bütünlüktür” dedi.

Kurtuluş, “Yönetici grubu arasında halen koltuk kavgası varsa, parti, dolayısıyla ilçe üyelerimiz ve bizlere oy veren seçmenlerimiz ne haldedir kim bilir? Partimizde yönetici olanların yeri geldiğinde yönetimden feragat etmeleri gereğini kabul etmeleri gerekir. İlçemizde bunun örneklerini görmek pek mümkün olmamıştır. Bu durumda, demokratik yapıyı özümsemiş parti üyelerinin gerektiğinde sürece müdahale etmesi lazım. Bu profile sahip üyelerin varlığı partiyi güçlendirecektir. Daha rahat olarak çalışacağıma inandığım için şu ana kadar beraberce siyaset yaptığım CHP’li meclis üyesi arkadaşlarımdan özür dileyerek, CHP üyeliğimden istifa ediyorum” diye konuştu.

Kurtuluş, bağımsız olarak çalışacağını, ilkelerinden asla taviz vermeyeceğini söyledi. Kurtuluş'un istifasının ardından Mudanya Belediyesi'ndeki meclis üyesi sayıları Başkan Hasan Aktürk dahil AK Parti 9, CHP 6 ve 1 bağımsız üyeden oluşuyor.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2011 Salı 19:06:03
Güncelleme :1 Şubat 2011 Salı 19:20:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?