4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Mudanya tarihi gün yüzüne çıkacak

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Mudanya'daki tarihi eserlerin günyüzüne çıkarılacağını söyledi.

Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk'le birlikte ilçede incelemelerde bulunarak, bu dönemde yapılması planlanan yatırımlar hakkında bilgi alışverişinde bulundu.
AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, Mudanya İlçe Başkanı Kadir Kahraman'ın yanı sıra meclis üyelerinin de katıldığı incelemelerde, Başkan Recep Altepe, ilçenin yıllardır ihmal edilen sorunlarına bu dönem el atacaklarını söyledi.

Başkan Altepe, Bursa'nın sahil beldesi Mudanya'nın bugüne kadar ihmal edildiğini belirterek, "Mudanya sadece sahiliyle biliniyordu. Ancak bugün yaptığımız incelemelerde ve seçimden önce yapmayı planladığımız çalışmaları hazırlarken, ilçenin tarihi ve kültürel yapısının da zengin olduğunu gözlemledik. Bu zenginliğin gözler önüne serilmesi için gerekli çalışmalarımızı başlatacağız" dedi. Başkan Altepe, daha sonra restorasyonu planlanan tarihi yerleri inceledi.

Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk, Başkan Altepe'ye tren istasyonu, Hasan Bey Hamamı, Mısırlı Hasan Bey Camii ve türbesi, Tekke-i Cedid ve Tekke-i Akik camilerinin yanı sıra hal bölgesinin restorasyonu ile Mudanya'nın tarihinin gün yüzüne çıkacağını belirtti. Aktürk, Başkan Altepe'ye Halit Paşa Caddesi'nin de cephe estetiğinin iyileştirilmesini planladıklarını anlattı. Mudanya Belediye Başkanı Aktürk, otantik yapısının bozulmadan, hal bölgesinin çarşı olarak düzenleneceğini de belirterek, Başkan Altepe'ye ilçelerine verdiği önemden dolayı teşekkür etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2009 Perşembe 16:31:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?