3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Mudanya yolları yenileniyor

Güzelyalı'da yapılan asfaltlama çalışmalarını yerinde inceleyen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 7 merkez ilçeye 2,5 ayda 50 bin asfalt dökerek yolları yenilediklerini söyledi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, kış aylarında bozulan cadde ve sokakları yenilemek için seferber oldu. AK Parti Bursa İl Başkanı Nagip Vardar, Genel Sekreter Vekili Seyfettin Avşar, Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Vardar ve Başkan Danışmanı Semih Pala ile birlikte Güzelyalı'da Dörtçelik Caddesi'ndeki çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Altepe, asfalt serme aracı finişere binerek, asfalt döktü.

Çalışan işçilerle sohbet eden Başkan Altepe'ye vatandaşlar evlerinin balkonlarından alkışlayarak teşekkür ettiler. Altepe, Mudanya ilçe merkezindeki 15 cadde ve sokakta asfalt kaplama ile onarım çalışmasının yanı sıra Göynüklü - Güzelyalı Köyü'nün 1,5, Mürsel Köyü'nün 2 ve Aksungur Mahallesi'ndeki 1 kilometrelik yolda iyileştirme çalışmasının yapıldığını anlattı. Bademli'deki Ali Durmaz Caddesi'nde ise 500 metrelik yeni yol çalışması gerçekleştirildiğini ifade eden Altepe, Mudanya ve Güzelyalı'da 2,5 ayda 8 bin ton asfalt döküldüğünü, 20 kilometrelik bölgenin de satıh kaplamasının yapıldığına dikkat çekti.

Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin yolların asfaltlama çalışmalarında trafiğin etkilenmemesi amacıyla 3 vardiya 24 saat görev başında çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti. Altepe, sorumluluk alanlarının dışındaki bölgelerdeki sorunlu yerleri de asfaltlandığını söyleyerek, kentin ana arterleri başta olmak üzere 7 merkez ilçede 2,5 ayda yaklaşık 50 bin ton asfalt döküldüğünü bildirdi. Altepe, şehrin muhtelif bölgelerindeki park, sosyal tesis ve spor komplekslerindeki asfalt alanların da düzenlendiğini belirtti.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, şehirlerin medeniyet seviyesini gösteren en önemli kıstasın yollar olduğunu belirterek, "Yol medeniyettir ilkesinden hareketle başta şehir merkezi olmak üzere kentin tüm bölgelerindeki asfalt eksikliklerini giderdik. Şehrin prestij caddeleri Bursa'ya yakışır hale getirilirken, merkezden ilçelere ve köylere ulaşan yollardaki bozukluklar da onarıldı. Bursa'nın sağlıklı ve marka kent olma yolundaki yatırımlarımızı sürdürürken ihtiyaçlarını da göz ardı etmeden çalışıyoruz. Yol bu ihtiyaçların en başında geliyor. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ilçe, mahalle ya da köy ayrımı gözetmeden Büyükşehir Belediyesi'ne ihtiyaç duyulan her noktaya hizmet ulaştırmaya devam edeceğiz. Hedefimiz insanımızın rahat ve mutlu bir şekilde yaşaması" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2009 Perşembe 13:40:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?