6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Mudanya'da heyelan

MUDANYA'DA HEYELAN

Bütün Türkiye'de etkili olan kar yağışı Mudanya ilçesinde bazı bölgelerde heyelana sebep oldu.

Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk, Işıklı köyü ve Kapıcıoğlu sitelerinde, kar ve yağmur sebebiyle meydana gelen heyelan ve yıkılan istinat duvarları için alınan tedbirleri Başkan Yardımcısı Dr. Kartal Saldırış ile birlikte inceledi. Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekiplerin önceki gece geç saatlerden itibaren yürüttüğü çalışmalar neticesinde Mudanya ve çevresinde kapalı yol kalmadığını bildiren Aktürk, “Ekiplerimiz bütün ihbarlara derhal müdahale etti. Mudanya’da ve civar köylerinde yapılan yol açma ve heyelana karşı tedbir alma çalışmaları devam ediyor” dedi.

Bademli, Göynüklü ve Çepni Köy bölgelerindeki toprak kaymaları ve sel baskınlarına anında müdahale edildiğini söyleyen Aktürk, “BUSKİ, Büyükşehir ve Mudanya belediyelerinin ortak çalışması neticesinde sorunlu tüm bölgelere gereken müdahaleler yapılmıştır” diye konuştu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Afet Yönetim Merkezi’nden gelen ekipler ile birlikte, Güzelyalı Mahallesi Nur Villa bölgesinde bulunan Kerpiç Köy Sitesindeki incelemelere katılan Başkan Yardımcısı Kartal Saldırış ise, toprak kaymasının tehlike arz etmesi sebebiyle tutanak tutulacağını ve sitenin boşaltılacağı bilgisini verdi.

MUDANYA'DA HEYELAN
İHA
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2010 Perşembe 14:12:04
Güncelleme :4 Şubat 2010 Perşembe 14:47:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?