2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Mudanya’da ‘kırmızı sokaklar' belirlendi

BURSA’nın Mudanya ilçesinde Belediye Meclisi İmar Komisyonu’nun yaklaşık 5 aydır üzerinde çalıştığı ve kamuoyunda ‘kırmızı sokak’ olarak adlandırılan alkollü içki satılacak bölgelerin belirlenmesi çalışması tamamlandı. Belediye Meclisi’nde oylamaya sunulan yeni alkollü bölgeler, AKP’li üyelerin ret oyuna karşı, oy çokluğu ile meclisten geçti. Alınan kararla eski içkili bölgelere yeni yerler eklendi.

Mudanya Belediye Meclisi, mayıs ayı olağan toplantısında ‘Alkollü yerler bölgesi’ raporunu görüştü. Tartışmalı geçen toplantıda yaklaşık 5 aydır İmar Komisyonu’nun üzerinde çalıştığı rapor, AKP’lilerin itirazına karşın oy çokluğuyla kabul edildi. Mudanya Belediye Başkanı Anavatan Partili Erol Demirhisar tarafından açıklanan rapora göre, Demirhane Mevkii’ndeki eski Clup Inn binasından, Arnavutköy Mevkii'ndeki Kemal Coşkunöz plajına kadar olan bölgenin deniz kenarı tarafındaki kısmı alkollü yerler olarak belirlendi. Söz konusu bölgenin, Kaymakamlık makamından alınan genel güvenlik ve asayiş durumu ile yasa ve yönetmelikler göz önüne alınarak, Kemal Coşkunöz Plajı’na kadar olan yerin Mütareke Müze Evi’nin 50 metre ilerisindeki 45 nolu kapıdan başlaması kararlaştırıldı.

DAHİL EDİLEN BÖLGELER

Raporda ayrıca, Mütareke Mahallesi Uğur Mumcu Kültür Merkezi arkası ile Arnavutköy Mevkii’nde bulunan Yıldıztepe ve ilçenin yeni mahallelerinden olan Bademli Mahallesi’nde bazı alanlar yeni alkollü yerler bölgesine dahil edildi. Uğur Mumcu Kültür Merkezi arkasında bulunan ve bir zamanlar Kadınlar Çarşısı olarak açılan İkiz Çeşme Sokağı’nın tamamı alkollü yerler bölgesine alındı. Ayrıca Yıldıztepe Mevkii'nde bulunan büfe ile belediyeye ait Filiz Restoran dahil tepede bulunan ilk viraj levhasının olduğu yere kadarki sahil yolunun her iki tarafının alkollü yerler bölgesi olması kararlaştırılırken, Bademli’de de Akman Kent Sitesi başlangıcı arasında kalan yolun sağ tarafı ile Eski Mudanya Yolu Caddesi ve Eğitim Caddesi’nin birleştiği noktada sağ tarafta bulunan yerler, alkollü yerler bölgesine dahil edildi.

BAZI YERLER ÇIKARILDI

Öte yandan, 2000 yılında Mudanya İlçe Komisyon Kararı ile alkollü yerler bölgesi kapsamında bulunan Demirhane Mevkii'ndeki Yarımada Çarşısı olarak bilinen dolgu alanının tamamı ile Bursa yönüne gidişte yolun sağında bulunan Tadal Zeytin Fabrikası’ndan başlamak kaydıyla Güzelyalı yol kavşağı ve ayrımındaki eski Bursa yolu kavşağına 150 metreye kadar yolun sağ kısmındaki alan alkollü yerler bölgesinden çıkarıldı.

Söz konusu rapor, AKP’li 4 meclis üyesinin ret oyuna karşı, Anavatan Parti'li 8 ve CHP’li 4 üyenin oyuyla kabul edildi.



Hürriyet internet
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2007 Pazartesi 13:09:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?