3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Mudanya'da kurtuluş coşkusu

Mudanya’nın düşman işgalinden kurtarılışının 85’inci yıldönümü törenlerle kutlandı. 

Mudanya’da Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen kutlama programına, Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasıyla başlandı. Düşmana ilk kurşunu sıkarak şehit olan Şükrü Çavuş’un da aralarında bulunduğu 9 şehitin anıtına İstiklal Madalyası konularak saygı duruşu ile program devam etti. 

Mudanya Belediye Başkanı Erol Demirhisar. tarih sayfasında Mudanya ve 12 Eylül 1922’nin önemli bir anlam taşıdığını belirterek, bu tarihin akabinde 11 Ekim 1922 tarihinde ise Ulusal Kurtuluş Savaşı’nın zaferinin taçlandırıldığı mütareke görüşmelerine Mudanya’nın ev sahipliği yaptığını hatırlattı. 

Kutlama programı daha sonra Bursa Mehter Takımı ve Kılıç Kalkan ekibinin gösterileri ardından araçların oluşturduğu kortej eşliğinde resmi geçit töreni ile sona erdi. 

Törenlere, CHP Bursa Milletvekili Kemal Demirel, Mudanya Kaymakamı Ali Çınar, Belediye Başkanı Erol Demirhisar, Garnizon Komutanı Binbaşı Murat Yılmaz, Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fügen Berkay ve daire amirleri katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2007 Çarşamba 13:00:38
Güncelleme :12 Eylül 2007 Çarşamba 13:20:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?