2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Mudanya'da pazarcı esnafı eylemi

Bursa'nın Mudanya İlçesi'nde Pazartesi ve Cuma günleri kurulan semt pazarının Yarım Ada dolgu alanına taşınmak istenmesi, pazarcı esnafı ve vatandaşların tepkisine sebep oluyor. Toplanan 8 bin imzalı dilekçeyi belediyeye ulaştıran pazarcılar, Başkan Erol Demirhisar'dan daha uygun bir yer göstermesini istediler.
 
Ömer Bey Mahallesi Mezbaha Caddesi'nde kurulan semt pazarı belediye meclis kararıyla kaldırıldı. Belediyenin dolgu alanında 5 bin YTL karşılığında pazarcılara yer tahsis etmesi ve burasının uzak olmasına tepki gösteren esnaflar eylem yaptılar. Bugün de tezgahlarını açmayan pazarcılar adına konuşan Oda Başkanı Bülent Gür, vatandaşların dolgu alanına gidemeyeceğini, bu bölge denize sıfır mesafede olduğu için sebze ve meyvenin kısa sürede çürüyeceğini söyledi. Belediyenin sit alanına inşaat yaptığını ve 500-600 YTL'lik maliyetli bir iş için 5 bin YTL istediğini iddia eden Gür, başkan ve meclis üyeleri hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını söyledi. Gür, kendilerine daha uygun bir yer gösterilmesini istediklerini sözlerine ekledi. 

Öte yandan pazarcıların eylemine vatandaşlar da destek verdi. 74 yaşındaki Fakiye Gürkan, belediye başkanının vatandaşa söz verdiğini hatırlatarak, "ancak başkan pazaryerini taşıyarak bize eziyet ediyor. Bu ilçede kışın oturanların çoğu emekli ve yaşlı insanlar. Bu insanlar dolgu alanına nasıl gidecekler" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2007 Cuma 17:40:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?