30
Nisan
2024
Salı
BURSA

Mudanyalılar direniyor!

Bursa'nın Mudanya ilçesinde belediyenin sosyal tesis inşaatına tepki gösteren Mudanya Halk Meclisi Platformu üyeleri, müteahhit firmanın çalışmasını engelleyerek alanda çadır kurdu.

Mudanya'da 8 bin 500 nüfusa sahip Yeni Mahalledeki bir alanda belediye, sosyal tesis yapmak için harekete geçti. Ama bazı vatandaşlar ağaçların kesileceğini gerekçe göstererek inşaata engel olmak istedi. Mudanya Halk Meclisi Platformu'nun destek verdiği olayda çevre sakinleri fidan halindeki fıstık çamları ve makilikten oluşan yeşil alandaki ağaçlarının söküldüğüne tepki göstererek bu alanın yeşil alan olarak kalmasını istedi.

Yapılacak olan tesiste, 3 adet derslik, idari ofisler, kafeterya, emsallerinden daha modern aile hekimliği, 3 adet poliklinik, dinlenme odaları, nikah salonu ve çok amaçlı salon yer alacak. Belediye yetkilileri, 3 katlı bin 800 metrekare alana sahip olacak bina için alanda bulunan ağaçların başka bir yere dikilerek kesilmeyeceğini ifade etti.

Belediyenin ağaç kesilmeyeceğini söylemesine rağmen platform üyeleri, gece gündüz nöbet tutarak sosyal tesis yapılmasına izin vermeyeceklerini belirtti. -  

iha
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2013 Salı 18:48:51
Güncelleme :23 Temmuz 2013 Salı 19:04:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?