6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Mudanya'nın altyapısı yenileniyor

BURSA'DA MUDANYA'NIN ALTYAPISI YENİLENİYOR

Bademli ve Mudanya bölgesinin içme suyu ihtiyaçlarını gidermek için 6 su deposu inşaatı yapan Büyükşehir Belediyesi, bugüne kadar bölgenin altyapısı için 3 milyon TL'lik yatırım gerçekleştirdi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, sınırların gelişmesiyle merkeze bağlanan ilçelerin en önemli meselesi olan altyapı eksikliklerini gidermek için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, beraberindeki Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altın ile birlikte Mudanya'ya bağlı Bademli bölgesinde yapımı devam eden su deposu inşaatını inceledi. Bölgenin içme suyu ihtiyacını karşılayacak olan 5 bin metreküplük depo hakkında BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı'dan bilgiler alan Altepe, bölgeye yapılacak toplam 6 su deposu ile sahil bölgelerine bile su verilebileceğini söyledi.

Büyükşehir sınırlarına sonradan bağlanan Mudanya, Gemlik, Kestel ve Gürsu'da en önemli sıkıntının kanalizasyon, içme ve yağmur suyu hatlarının eksikliği olduğunu belirten Altepe, bu problemlerin giderilmesi için ilk günden çalışmalara başladıklarını söyledi. Mudanya'da bugüne kadar 3 milyon TL'lik altyapı yatırımı yapıldığını dile getiren Altepe, "Bölgenin içme suyu ihtiyaçlarını karşılamak için de su deposu inşaatlarına ağırlık veriyoruz. Buradaki 5 bin metreküplük depo, 40 bin nüfusun ihtiyaçlarını karşılayabilecek. Yine bölgede yapılacak toplam 6 su deposu ile Kurşunlu gibi sahil bölgesinin de içme suyu sorununu çözmüş olacağız" dedi.

BURSA'DA MUDANYA'NIN ALTYAPISI YENİLENİYOR
BURSA'DA MUDANYA'NIN ALTYAPISI YENİLENİYOR
BURSA'DA MUDANYA'NIN ALTYAPISI YENİLENİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2010 Cumartesi 12:18:03
Güncelleme :21 Ağustos 2010 Cumartesi 12:27:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?