4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Mudanya'ya kent müzesi

Mudanya Belediyesi, 19.yüzyıl sonlarında sadrazamları ve paşaları ağırlamak üzere inşa edilen Tahir Paşa Konağı'nı kent müzesine dönüştürmek için girişimlere başladı.

Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof Dr. Yusuf Oğuzoğlu, Mimarlık Bölüm Başkanı Prof Dr. Neslihan Dostoğlu, Bursa Kent Müzesi Müdürü Ahmet Erdönmez, Mudanya Belediye Başkanı Erol Demirhisar ile birlikte konakta incelemede bulundu.

Konağın belediyeye devredilmesi için Kültür Bakanlığı ile yazışma yaptıklarını belirten Mudanya Belediye Başkanı Erol Demirhisar, "Mudanyanın simgesi zeytin ve zeytinyağının yapılışını anlatan köşeler, eski Mudanya fotoğrafları, eşyalar, resim ve sergi salonunun bulunduğu kent müzesini yapmak en büyük isteğimdi" dedi.
Alt katı Kültür Bakanlığı Mudanya İlçe Halk kütüphanesi olarak kullanılan bina aslına uygun restore edilecek. Bunun ardından konakta tarih yeniden hayat bulacak. Tahirpaşa Konağı'nın mirasçılarından M.Agah Bursalı tarafnıdan da desteklenen proje kapsamında Tahir Paşa'ya ait eşya ve giysiler de kent müzesinde sergilenecek. Özel işleme ve oymalarla süslenen konaktaki kütüphane ise başka bir yere taşınacak.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2009 Çarşamba 22:15:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?