3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Müftü ile papazdan aşure dağıtımı

Osmangazi Belediyesi'nin Bulgaristan'ın Kırcaali kentinde düzenlediği törende kazanların başına geçen müftü ve papaz, binlerce kişiye aşure dağıttı.

Osmangazi Belediyesi'nce Balkanlar'da yaşatılmaya çalışılan aşure geleneği, çeşitli merkezlerde düzenlenen aşure dağıtım törenleriyle destekleniyor.

Geleneksel hale getirilen törenlerin ilki Kosova'nın başkenti Priştine'de gerçekleştirildi. İkinci durak Makedonya'nın başkenti Üsküp olurken, son tören Bulgaristan'ın Kırcaali kentinde düzenlendi. Türklerin yoğun olarak yaşadığı bu bölgelerde düzenlenen törenlerde, binlerce kişiye aşure dağıtılıyor.

Son olarak Bulgaristan'ın Kırcaali kentinde düzenlenen törelerde 5 bin kişiye aşure dağıtıldı. Kırcaali'de dağıtım 4 ayrı noktada gerçekleştirildi. Kırcaali'nin merkezinde 3 bin kişilik aşure dağıtımı yapılırken, Koşukavak, Cebel ve Mestanlı'da da toplam 2 bin kişiye aşure dağıtıldı. Bursa'dan giden aşçılar tarafından hazırlanan aşure, halktan büyük ilgi gördü.

Osmangazi Belediyesi'nden Başkan Yardımcıları Ayhan Sezer, Şahin Başol ile meclis üyeleri Emir Cemal Beşkardeş ve Ali Ademoğlu'ndan oluşan heyet, Kırcaali'de büyük ilgiyle karşılandı. Aşure dağıtım törenlerinde Osmangazi Belediyesi heyetine Kırcaali Belediye Başkanı Hasan Aziz, Kırcaali Bölge Müftüsü Şaban Ali Ahmet, Kırcaali Papazı Peter Gerema da eşlik etti.

Hep birlikte kazanların başına geçen başkan, müftü, papaz ve Osmangazi Belediyesi yetkilileri, kepçelerle halka aşure dağıttı.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2009 Salı 15:18:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?