6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Mühendislerin genel kurul heyecanı

HARİTA VE KADASTRO MÜHENDİSLERİNDE GENEL KURUL HEYECANI

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası (HKMO) Bursa Şubesi'nin 10. Olağan Genel Kurulu'nda mevcut başkan Ufuk Ay ve Çağdaş Mühendisler Grubu adayı Gürkan Kanbir, yeni dönemde görev alabilmek için mücadele ediyor.

BAOB Yerleşkesi'nde yapılan olağan genel kurula Milletvekili Sedat Kızılcıklı, HKMO Genel Başkanı Ali Fahri Özten, meslek odalarının başkanları ve oda üyeleri katıldı. Kurulda konuşan Şube Başkanı ve Demokrat Harita Mühendisleri Grubu adayı Ufuk Ay, odanın kurulduğu günden bu yana kentin sıkıntıların ilgi gösterdiklerini belirtti. Geçen dönem ortak akıl ve bilimsellik çerçevesinde çalıştıklarını ifade eden Ay, Bursa'nın sakini değil, sahibi anlayışıyla hareket ettiklerini, hazırladıkları raporları yöneticilere sunduklarını dile getirdi. Kaçak yapılaşmanın önlenmesi için gerekli çözüm önerilerini belirleyerek yöneticelere sunduklarını da hatırlatan Ay, yöne dönemde de işbirliği içerisinde projeleri hayata geçireceklerini söyledi.

Çağdaş Mühendisler Grubu adayı Gürkan Kanbir ise projelerin sorunsuz bir şekilde gerçekleşmesini sağlayan harita mühendislerinin çektiği sıkıntıları bildiklerini, bunları çözmek için göreve talip olduklarını söyledi. Bursa'da yürütülen çalışmalarda daha aktif rol almaları gerektiğini de belirten Kanbir, hazırladıkları projeleri hayata geçirmek için destek istedi.

Milletvekili Kızılcıklı ise yapılan genel kurulun hayırlı olmasını diledi. Odanın hem Bursa, hem de ülkeyle ilgili konulara duyarlı olduğunu anlatan Kızılcıklı, meslek odalarının önerilerini dikkate aldıklarını, 2002 yılından bu yana tek tek hayata geçirdiklerini vurguladı.

HKMO Genel Başkanı Özten, ülkeye faydalı olmanın yanı sıra harita mühendislerinin sıkıntılarını çözmek için de çalıştıklarını belirtti. Türkiye'de 400 bin mimar ve mühendis olduğunu hatırlatan Özten, meslek odaların ülkede yaşananları ve toplumsal gelişmeleri yakın takip etmesi gerektiğini anlattı.

Konuşmaların ardından BAOB Yerleşkesi'ndeki HKMO Bursa Şubesi'nin yeni ofisi, kurdele kesimiyle hizmete girdi.

Demokrat Harita Mühendisleri Grubu adayı Ufuk Ay'ın listesinde Hakan Bebek, Ali Faruk Çolak, Mesut Özen, İsmail Duyar, Ahmet Ergin Muşlu ve Ömer Zozik yer alıyor.

Çağdaş Mühendisler Grubu adayı Gürkan Kanbir'in listesinde ise Kemal Özdemir, Adnan Akın, Gürkan Öz, Tevfik Paşa, Taner Kahveci ve Sinan Sarıbal yer alıyor.

HARİTA VE KADASTRO MÜHENDİSLERİNDE GENEL KURUL HEYECANI
İHA
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2010 Cumartesi 14:59:05
Güncelleme :13 Şubat 2010 Cumartesi 15:13:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?