6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Mühendislik Fakültesi'nde devir-teslim

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ'NDE DEVİR-TESLİM

Uludağ Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sedat Ülkü, dokuz yıl boyunca dekan yardımcısı olarak birlikte çalıştığı meslektaşı Prof. Dr. İrfan Karagöz’e dekanlık görevini devretti.

Devir-teslim törenine Rektör Mete Cengiz, rektör yardımcıları Prof. Dr. Esvet Açıkgöz, Prof. Dr. Eray Alper ve Prof. Dr. Doğan Şenyüz’ün yanı sıra bölüm başkanlarıyla çok sayıda öğretim üyesi de katıldı. Törende konuşan Cengiz, 2000 yılından bu yana Mühendislik Mimarlık Fakültesi’ne başarılı hizmetler yapan Prof. Dr. Sedat Ülkü’nün bir prensip kararı üzerine dördüncü dönem görev almadığını belirterek, kendisine çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Ülkü’nün, insan ilişkilerindeki başarısı sayesinde pek çok sanayiciyle iyi ilişkiler kurduğunu ve üniversiteye çok şey kazandırdığını ifade eden Cengiz, bundan sonra da Bursa’ya katacağı çok değer olduğunu söyledi.

Görevi meslektaşına ve mesai arkadaşına devreden Ülkü, fakülteyi devraldıkları gün ile devrettikleri gün arasındaki farkı özetleyen bir konuşma yaptı. Görevde bulundukları süre içinde adil bir yönetim anlayışıyla huzur içinde bir fakülte oluşturmaya çalıştıklarını, bölüm sayısını altıdan dokuza çıkardıklarını kaydeden Ülkü, Türkiye’yi ilk kez otomotiv mühendisliği ile tanıştırdıklarını, inşaat ve bilgisayar bölümlerini de Bursa’ya kazandırdıklarını belirtti.

Prof. Dr. İrfan Karagöz de, devraldığı görevin bilincinde olduğunu vurgulayarak, “Var olan huzur ortamını bozmadan, adil, şeffaf, tarafsız bir yönetim anlayışıyla ve fakültenin misyonuna uygun olarak kurumumuzu ileriye taşıyacağım. Fakültemizin başarısı üniversitemizin başarısıdır. Herkesin destek ve yardımlarını bekliyorum” dedi.

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ'NDE DEVİR-TESLİM
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ'NDE DEVİR-TESLİM
İHA
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2010 Perşembe 14:48:00
Güncelleme :8 Nisan 2010 Perşembe 22:58:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?