2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Muhtaç ailelere 'tasarruflu ampul'

Fakir ve Muhtaçlara Yardım Derneği Bursa Şubesi, ihtiyaç sahibi 500 aileye, ev ekonomilerine katkıda bulunmak amacıyla 'tasarruflu ampul' dağıttı. 

Hem ihtiyaç sahibi ailelere hem de ülkeye katkı sağlamak amacıyla Fakir ve Muhtaçlara Yardım Derneği Bursa Şubesi, yaklaşık 100 mahallede 500 aileye tasarruflu ampul dağıttı. Derneğe müracaat eden aileler arasında araştırma yaparak gıda, kırtasiye, giysi yardımı yaptıklarını söyleyen Dernek Başkanı Osman Arıcı, muhtarlıktan ailelerin durumunu gösteren resmi belge alıp, yönetim kurulunun kararıyla dağıtımı gerçekleştirdiklerini belirtti. 

Yardımları bizzat evlere giderek teslim ettiklerini ifade eden Arıcı, "Her ay 500 aileye başta gıda olmak üzere yardım paketi dağıtıyoruz. 4 kişilik bir ailenin ihtiyaçlarını belirleyip, markalı ürünler dağıtıyoruz. Bizim yediklerimizi, bu ailelerin de yemesini istiyoruz. Küresel ısınma sebebiyle ihtiyaç sahibi ailelere tasarruf yapmayı da öğretmek istiyoruz. Ailelere gıda yardımının yanında tasarruf etmelerini sağlamakta istiyoruz. Bu yüzden tasarruflu ampul yardımı yapmaya karar verdik. Bu tasarruf ampulü sayesinde yılda 100 milyar ailelerin cebinde kalıyor. Bunun yanı sıra şu anda 85 başarılı öğrenciye de burs veriyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2007 Perşembe 13:09:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?