4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Muhtarlara su ve kene uyarısı!

Bursa'nın Yenişehir ilçesinde, mahalle ve köy muhtarları su ve kene konusunda uyarıldı.

Osmangazi Lisesi konferans salonundaki toplantıda konuşan Bursa İl Sağlık Müdürlüğü elemanlarından Kimya Mühendisi Nihat Demirel, sağlıklı su kullanılması konusunda bir sunum yaptı.

Demirel, dünya insanlarının önümüzdeki dönem en büyük sıkıntılarının su sıkıntısı olacağını belirterek, "Şu an bizim ülkemizde su sıkıntı yok gibi görünse de, önümüzdeki dönem bizde de su kıtlığı başlayacak. Bunun için elimizdeki suyun kıymetini bilip ona göre davranalım. Özellikle köylerimizdeki su depolarımızın bakımını ona göre yapalım. Su depolarımızı senede en az iki kez temizleyelim. Çünkü su insan sağlığı için son derece önemlidir ve sudan bulaşan hastalıklar ölümlere sebebiyet vermektedir. Köylerinizdeki depolarınızla ilgili her hangi bir sıkıntı yaşandığında yetkililere mutlaka haber verin" dedi.

Daha sonra konuşan Yenişehir Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. İlker Şahin de, Kırım Kongo kanamalı ateşi hakkında muhtarlara bilgi verdi. Dr. Şahin, hedeflerinin bu ilçede bu hastalıktan dolayı 1 kişinin bile ölmemesi olduğunu belirterek, "Kırım Kongo kanamalı ateşi hastalığı Bursa'da bir tek bizim ilçemizde görüldü. Bunun için çalışmalarımızı hızlandırdık. Konunun önemini anlatmaya gerek yok. Yaşadığınız bölgede kene ısırığı vakası gördüğünüzde mutlaka bir sağlık kuruluşuna baş vurunuz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2009 Salı 16:23:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?