2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Muhtarlara ücretsiz ulaşım müjdesi

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin tarafından verilen iftar daveti, 7 merkez ilçenin köy ve mahalle muhtarlarını bir araya getirdi. Başkan Şahin muhtarlardan gelen taleplere kulak verdiklerini belirterek, bundan böyle muhtarların Bursaray ve belediye otobüslerine ücretsiz binebilecekleri müjdesini verdi. 

Altın Ceylan Tesisleri'nde gerçekleştirilen iftarda konuşan Başkan Şahin yaptığı konuşmada, muhtarların hızla demokratikleşen Türkiye'nin, yerel yönetimlerinin vazgeçilmez unsurları olduğunu söyledi. Bursa'nın doğusuyla batısı ile kuzeyi ve güneyiyle bir bütün olduğunun altını çizen Başkan Şahin, "Büyükşehir Belediyesi olarak, hiç bir ayırım yapmadan Bursa'nın her köşesine hizmet ulaştırmaya çalışıyoruz. Bir ilde en küçük kurumla en büyük kurum arasında sağlam bir ağ varsa, orda insanlar rahat ve huzur içinde yaşarlar. Muhtarlarımızın zamanında müdahaleleri ile gerekli ve acil hizmetleri halkımıza ulaştırıyoruz. Bu arada bizde muhtarlarımıza gereken değeri vermeye çalışıyoruz. Muhtarlarımızdan gelen taleplere kulak verdik. Bundan böyle muhtarlarımız, Bursaray ve belediye otobüslerine ücretsiz binebilecek. Halk otobüslerine ise yüzde 20 indirimli binecekler. Bu arada Kültür Park'a da parasız girecekler" dedi. 

Belediye başkanları gibi muhtarların da seçilmiş kişiler olduğunu hatırlatan Başkan Şahin, 3,5 yılda Bursa'nın marka kent olma yolunda önemli adımlar attığını kaydetti. Çalışmalar sırasında sıkıntılar yaşandığını da ifade eden Başkan Şahin, tüm bu sıkıntılar bitip, yapılan çalışma vatandaşların hizmetine sunulduğunda, hissedilen gururun büyük olduğunu kaydetti. Muhtarlıklarla belediye arasındaki ilişkiler güçlü olduğu sürece, hizmetlerin sağlıklı bir şekilde yerine ulaşmaya devam edeceğini dile getiren Başkan Şahin, "Hizmetin halkla buluşması noktasında, muhtarlar bizim gözümüz kulağımızdır. Bursa hergün büyüyen, değişen ve gelişen bir şehir. Bursa'yı kent girişlerinden kent meydanına kadar yeniliklerle donatarak geleceğin Bursa'sına yön veriyoruz. Bu anlayıştan ödün vermeden, muhtarlarımızın da değerli katkılarıyla yolumuza devam edeceğiz" diye konuştu. 

MUHTARLARDAN ŞAHİN'E TEŞEKKÜR 

İftar davetine katılan yaklaşık 400 muhtar adına söz alan Muhtarlar Derneği Başkanı Ferruh Sevimligil de, Büyükşehir Belediyesi'nin adeta bir ilçe belediyesi gibi mahallelerin her ihtiyacına cevap vermek için çabaladığını söyledi. 

İftar yemeğinin ardından, Başkan Şahin, masaları dolaşarak muhtarlarla sohbet etti ve bölgeleri ile ilgili sıkıntılarını dinledi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2007 Çarşamba 11:12:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?