4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Muhtarlarla tanışma toplantısı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, ABD'de bulanan suyun durulmaması takdirde Türkiye ve dünyanın krizden etkilenmeye devam edeceğini belirterek, Batılı ülkelerin hazırdan yemeye devam ettiğini ve krizden etkilenmemeye çalıştığını söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen merkez ilçelerdeki muhtarlarla tanışma ve paylaşım toplantısına katıldı. Almira Otel'deki toplantıda muhtarlara hitap eden Bakan Çelik, yaşanan küresel krize değindi. Kriz ortamında herkesin ayağını yorganına göre uzatması gerektiğini ifade eden Çelik, "Dünyayı etkileyen bir kriz var. Batılı ülkeler güçlü oldukları için hazırdan yiyorlar. Yoksa ümitsizlik ve karamsarlık ABD ve Avrupa'da almış başını gidiyor. Asya
ülkelerinde ise devlet zor duruma gelmiş. Bizim durumumuz bu ortamda mukayese edilmeyecek kadar iyi. Ama suyun bulandığı yerde yani ABD'de su durulmazsa bu tüm dünyayı ve Türkiye'yi sarsmaya devam edecektir. Ürettiğini satamayan bir ülke olacaksınız. İşsizlik en büyük mesele olacak. İspanya'da şuanda işsizlik 17.4 oranında. Bizim Ocak ayı hesaplarımıza göre işsizlik oranımız aylık 15.5 açıklandı. Bu problem hepimizi etkiliyor. Hükümet olarak her adımı planlı atmaya çalışıyoruz" dedi.

Muhtarlara da çalışmalarında başarılar dileyen Bakan Çelik, "Zor bir göreve talip oldunuz. Muhtarlar halk ile yöneticilerin arasında köprüdür. Bursa'nın meselelerini hep birlikte çözeceğiz. Biz her zaman muhtarlarımızın yanındayız. Diyalog ve istişare çok önemli. Hizmet götürme anlamında itilaf çıkarsa biz muhtarlarımızın yanındayız. Bursa huzur şehri ve huzurunu kaçırmak isteyenler olursa birlik beraberlik içerisinde bu meseleleri aşalım" diye konuştu.

Bursa'daki kaçak yapılaşmaya da dikkati çeken Çelik, "Bursa'yı yıkarak güzelleştireceğimizi söyledim. Bursa kaçak yapılaşmanın esiri olmuş. Belediyelere çok önemli işler düşüyor. Sayın başkanlar artık Bursa'nın plan meselesini çözün. Kaçak yapılaşmayı durduracak çare bulun. Biz her zaman yanınızdayız. Yerel genel her konuda yanınızdayız. Bu konuda çıkarılacak kanunlara da her türlü desteği vermeye hazırız. Hükümet olarak herkese kolay imkanlar sunarak ev sahibi yapmaya devam ediyoruz" şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise muhtarlarla her zaman işbirliği içerisinde olmayı istediklerini belirterek, Bursa'yı yaşanabilir bir şehir yapmak için çalışmalarına devam edeceklerini söyledi. Altepe, yapımı devam eden projeler hakkında da bilgi vererek, Bakan Çelik'ten bazı konuların çözümü noktasında yardım istedi. Başkan Altepe teleferik projesi, Bursaray C etabı, Merinos Kongre Merkezi, Emirsultan Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında yapılan çalışmalar hakkında geceye katılanları
bilgilendirdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2009 Cumartesi 10:10:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?