3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Muhtarlık kavgası zanlılarına müebbet

MÜEBBET HAPİSLERİ İSTENEN MUHTARLIK KAVGASININ SANIKLARI HAKİM KARŞISINDA

Bursa'da 1 kişinin ölümü, 2 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan muhtarlık seçimi kavgasına karıştıkları iddiasıyla toplam 13 ayrı müebbet ve 230 yıla kadar hapisleri istenen 15 sanığın yargılanmasına başlandı.

Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesine bağlı Konacı köyünde muhtarlık seçimlerinden dolayı aralarında husumet bulunan iki ailenin Bursa'daki kanlı kavgasında, Ümit Küçükboylu'nun ölümüne sebep olduğu iddia edilen mağdur şüpheli B.A. (20), "kavgaya azmettirmek" suçundan müebbet hapisleri istenen K.A. (47), S.A. (40) ve mağdur şüpheli M.K. (49) ile "kasten yaralama ve öldürme suçuna iştirak" ile suçlanan A.A. (26), K.A. (25), Ş.A. (30), G.A. (24), Y.A. (22), Y.A. (26), S.A. (19), S.A. (18) ve E.A.(24) ilk defa 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. Ayrıca kavga sırasında yaralanan ve karşı gruba saldırdıkları iddiasıyla 11 yıla kadar hapsi istenen müşteki şüpheli E.K. (27) ve 6 yıla kadar hapsi istenen F.K.'nin (25) yargılanmasına başlandı.

Mağdur şüpheli sanık B.A., çok pişman olduğunu söyleyerek, "E.K., F.K. ve ölen Ümit Küçükboylu beni internet kafeden çıkarıp döverek Defne Parkı'na götürdü.Parkta kalabalık bir grup bana sopa ve bıçaklarla saldırdı. O sırada akrabamız olan M.K. geldi. Beni arkasına alarak korumak istedi. Bu sırada ben de akrabalarımı arayarak yardım istedim. Kavga büyüyünce ben de son çare olarak kendi korumak ve kalabalığı korkutmak için tesadüfen üzerimde bulunan meyve bıçağını rastgele sallamaya başladım. Buna rağmen salladığım bıçak üzerime doğru gelen Ümit Küçükboylu'ya saplandı. Keşke böyle bir olay olmasaydı. Çok pişmanım ve üzgünüm" dedi.

Karın boşluğundan yaralanan tutuklu mağdur sanık M.K. ise yaralanmasıyla ilgili kimseden şikayetçi olmadığını söyleyerek, "E.K., F.K. ve ölen Ümit Küçükboylu benim amcamın çocuklarıdır. Ben olay yerine kavgayı ayırmaya gittim. Olayların buralara geleceğini nereden bilebilirdim? Park çok kalabalıktı. Kim kime vurdu, kimi bıçakladı bilmiyorum. Ben E.K. ve F.K.'nın arasında kaldım. İkisinin de elinde bıçak vardı. Yozgat'taki husumetin ardından yeğenlerimi Bursa'ya ben getirdim. Onlara iş buldum. Tahliyemi istiyorum" diye konuştu.

Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü'nde çalışan E.K. ise ifadesinde şunları söyledi:

"M.K. bizim akrabamızdır. Kardeşim F.K.'yi arayarak küfürler etmiş. Bunun üzerine M.K.'yi ben aradım. Bana, 'F.K.'yi gönder, onunla işimiz var' dedi. Ben de F.K. ile birlikte gittim. Ölen Ümit Küçükboylu, iş kazası geçirmişti. Arkadaşlarıyla parkta oturuyordu. Daha sonra kalabalık bir grup ellerinde bıçaklarla üzerimize gelerek bize saldırdılar. Ben engellemeye çalışırken bıçaklandım. Bunların husumeti babamla. Babam vatandaşlık görevi olduğu için köye oy kullanmaya gitti diye bu olaylar başımıza geldi. Bunların gözünü kan bürümüş."

Mahkeme 18 kişiyi şahit olarak dinledi. Yaklaşık 8 saat süren duruşma, eksik evrakların tamamlanması için ertelendi.

MÜEBBET HAPİSLERİ İSTENEN MUHTARLIK KAVGASININ SANIKLARI HAKİM KARŞISINDA
İHA
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2009 Salı 10:01:01
Güncelleme :22 Aralık 2009 Salı 15:36:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
erol CINAR IP: 212.183.35.xxx Tarih : 15.02.2010 23:52:15

Ölen gencin yakin bir akrabasiyim,azmettirici olan mehmet KÜCÜKBOYLU´da akrabamdir,ne olursa olsun kim olursa olsun herkes cezasini ceksin,ama malesef öyle olmadi ne oldu serbest kaldi M.Kücükboylu 10 tane sahit var,onuda olayi o an onun yaptirdigini diyor ama genede serbest kaliyor,insansin kendi kendine sormadanda  edemiyorsun bu nasil ADALET,biz kan degil adalet ISTIYORUZ........bu yorumumu okuyan herkese slm.