3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Muhteşem düet

Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) iş birliği ile düzenlenen '48. Uluslararası Bursa Festivali', iki ünlü dev sanatçı Emel Sayın ile Ahmet Özhan'ı aynı sahnede bir araya getirdi.

'48. Uluslararası Bursa Festivali' sebebiyle Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu'nda hayranlarının karşısına çıkan usta sanatçılar, şarkılarıyla sevenlerini mest etti. Konserde ilk olarak usta sanatçı Ahmet Özhan sahneye çıktı. Bursa'da konser vermenin kendisini çok mutlu ettiğini belirten Özhan, en özel şarkılarıyla sevenlerine keyifli dakikalar yaşattı.

EMEL SAYIN DUYGUSAL ANLAR YAŞADI
Özhan, programının ardından sahneyi Türk sanat müziğinin sevilen sesi Emel Sayın'a bıraktı. Ünlü sanatçı sahnede duygusal anlar yaşadı. Sayın, "Kuliste beklerken festivale gelen sanatçıların fotoğraflarını gördüm. Bursa'da böylesi güzel bir festivalde, Ahmet Özhan ile aynı sahneyi paylaşmak beni çok gururlandırdı. Bu benim için çok önemli bir durum. Hepiniz öyle güzelsiniz ki, çok duygulandım, ağlamamak için zor duruyorum" şeklinde konuştu. Festivalin uzun yıllar devam etmesini dileyen Emel Sayın'a,
konserin ilerleyen saatlerinde yeniden sahneye gelen Ahmet Özhan da eşlik etti. Türk sanat müziğinin klasik şarkılarını coşkuyla söyleyen sanatçılara sevenleri de vokal yaptı.

"BURSA TÜRK SANAT MÜZİĞİNİN BAŞKENTİ OLACAK"
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise muhteşem konseri eşi Hüsniye Altepe ile birlikte keyifle izledi. Bursa Valisi Şahabettin Harput'un da katıldığı ve Bursalıların müzik ziyafeti çektiği konserin ardından kuliste sanatçıları ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ustaların Bursa Festivali'ne renk kattığını söyledi. Emel Sayın ve Ahmet Özhan'a İznik Çinisi ve çiçek veren Başkan Altepe, "Bursa'da konser veren sanatçılarımızı tebrik ediyorum. Bursa, sanat dünyasına en iyi
sanatçıları yetiştirmiş bir kent. Bursa'yı Türk sanat müziğinin başkenti yapacağız. Bursa, bu işin baş tacı olacaktır" dedi. Sanata değer verdiklerini belirten Başkan Altepe, sanatın gelişmesine yönelik çalışmalarının devam edeceğini de bildirdi.

"REYTİNG ALMAYA ÇALIŞMIYORUZ"
Ahmet Özhan ise konuyla ilgili olarak, "Üç beş popüler duruşla reyting almaya çalışmıyoruz. Emin olun, bu akşamki güzellik sadece Bursa'da yok. Anadolu'nun hangi kentine giderseniz benzer güzellikleri, aynı coşkuyu görürsünüz. Türk müziği dinleyicisi 'efendi' olduğundan sakin duruyor. Bizim dinleyicimiz cam çerçeve kırmıyor" diye konuştu.
Sanat camiasında 41 yıldır dostluklarını koruyan ender sanatçılardan olan Sayın ve Özhan, hayranlarıyla bol bol sohbet edip fotoğraf çektirdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2009 Çarşamba 11:40:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?