4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Muhteşem konserle alkışı hakettiler

Saniye Rıza ve Eşrefiler Kız Yetiştirme Yurdu'nda yaşayan genç kızların oluşturduğu koro, Tayyare Kültür Merkezi'nde konser verdi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Yerel Gündem 21 ve Bursa Platformu Derneği ortaklığında hayata geçirilen proje, Saniye Rıza ve Eşrefiler Kız Yetiştirme Yurdu'nda kalan 14 genç kızdan oluşan koroyu sanatseverlerle buluşturdu. Yetiştirme yurtlarında geleceğe hazırlanan kızlar, altı ay süren yoğun çalışmanın sonunda şarkıları başarıyla seslendirdi. Performanslarıyla alkışı hak eden kızların heyecanı ise yüzlerine yansıdı.

Metin Balarısı'nın sunduğu konserin ilk bölümünde Hübeyya Arun şefliğinde şarkılar söyleyen koro, ikinci bölümde ise Hüseyin Taşçeşme yönetiminde, gecenin konuğu olan usta sanatçı Esra İçöz'ün şarkılarına eşlik etti.
Keyifli konseri beğeniyle izleyen Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ Genel Müdürü ve Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri Rıfat Bakan, "Bursa Platformu'nun anlamlı etkinliğine Büyükşehir Belediyesi olarak biz de destek verdik. Çok özel bir gecede gençlerin heyecanına ortak olduk. Kızlarımızın kendi arkadaşlarının karşısında performanslarını sergilemeleri onlar için çok önemli bir deneyimdir" dedi.

Büyükşehir Belediyesi'nin müzik, tiyatro veya spor gibi her türlü projeye destek vereceğini de sözlerine ekleyen Bakan, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Halim Melikoğlu ile Saniye Rıza Kız Yetiştirme Yurdu Müdürü Gül Günaydın ve Eşrefiler Kız Yetiştirme Yurdu Müdürü Metin Şahin'e çiçek verdi.

Bursa Platformu Derneği Başkanı Resul Yiğit ise Bursa için büyük önem taşıyan sosyal projeye imza atmanın sevincini yaşadığını belirterek, Bursalılık bilinci ile çalışmalarını sürdürdüklerini bildirdi. Gecede ayrıca programa destek veren kurum ve kuruluşlara teşekkür plaketi takdim edildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2009 Çarşamba 15:34:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?