4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Muhteşem sezon sonu gösterisi

Büyükşehir Belediyesi Karagöz Halk Dansları Topluluğu, Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu'nda gerçekleştirilen sezon sonu gösterisi ile büyüledi.

Bursa'da 1988 yılından bu yana faaliyet gösteren Karagöz Halk Dansları Topluluğu, sezon sonu gösterisinde, Türkiye'nin köklü kültürel zenginliklerine yöresel danslarla can verdi. Çalışmalarını Kenan Çelik yönetmenliğinde; Haluk Yalın, Esra Aktüre Öcal, Gökhan Kılıç ve Fırat Ulusoy'un eğitmenliğinde sürdüren Karagöz Halk Dansları Topluluğu; görkemli programın açılışını Kılıç Kalkan gösterisi yaptı.

Yetenekleriyle göz dolduran dansçılar Bursa, Üsküp, Trabzon Karadeniz, Hakkari, Fethiye, Adıyaman, Tokat, Silivri, Artvin ve Mardin yörelerinin dansları ve Bodrum Zeybeği, İzmir Yöresi Zeybek ve Roman koreografileriyle gecede görsel bir şölene imza attı. Halk oyunlarına tutkun Bursalıların açıkhava tiyatrosunu hıncahınç doldurduğu gösteri, ulusal ve uluslararası alanda Türk bayrağını gururla dalgalandıran topluluğun başarısını bir kez daha kanıtladı. Müzik ve dansın ahenkli buluşmasına şahit olan Bursalılar, Büyükşehir Belediyesi Karagöz Halk Dansları Topluluğu'nu alkış yağmuruna tuttu.

Medeniyetin beşiği Bursa'da, halk kültürü ile tanışık bir nesil oluşturmak ve Türkiye'nin etnik, folklorik zenginliğini çağdaş sahneleme olanaklarından yararlanarak sunmak amacıyla çalışmalarına yön veren Karagöz Halk Dansları Topluluğu, ortak bir kent kültürü ve hemşehrilik bilincinin geliştirilmesini de hedefliyor. Türkiye'de birçok kentte Bursa'yı temsil eden topluluk, bugüne kadar Yugoslavya, Fransa, Almanya, İtalya, İspanya, KKTC, Bulgaristan, Yunanistan, ABD, Makedonya, Romanya, Çin Halk Cumhuriyeti, Avusturya, Macaristan ve Çek Cumhuriyeti gibi ülkelerde turnelere katıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2009 Pazartesi 12:03:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?