3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Müjdat Gezen Sanat Merkezi açıldı

MÜJDAT GEZEN SANAT MERKEZİ BURSA'DA KAPILARINI AÇTI

Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nin (MSM) Bursa Şubesi, Pembe Çarşı'da düzenlenen görkemli törenle açıldı.

Pembe Çarşı'da düzenlenen törene; Bursa Valisi Şahabettin Harput, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, gazeteci ve haber spikeri Uğur Dündar, Mustafa Alabora, Erkan Can, Tansel Aksoy ve daha birçok ünlü sima katıldı. Ünlü tiyatro sanatçısı ve kurs sahibi Müjdat Gezen ile Uğur Dündar, tören öncesinde düzenledikleri basın toplantısıyla basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Sanat merkezinin açılışını simgeleyen kurdelenin kesilmesinin ardından düzenlenen kokteylde konuşan Bursa Valisi Şahabettin Harput, sanat, kültür ve tarih kenti olan Bursa'da böyle bir okulun açılmasının sevindirici olduğunu belirtirken, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da bu okul sayesinde Bursa'dan birçok iyi yetişmiş sanatçı çıkacağına inandığını söyledi.

Ünlü sanatçı Müjdat Gezen ise Bursa'nın kendisi için çok önemli bir şehir olduğunu ifade ederek, "Sanat okulumuzun İstanbul'da olan merkezinde verdiğimiz derslere birçok Bursalı sanatsever iştirak etti ve başarıyla derslerini tamamladılar. Biz de Bursa'nın bir sanat şehri olduğu gerçeğini bildiğimizden sanat merkezimizi bu güzel şehre taşıdık. Seçkin öğretmen kadromuzla Bursa'ya, 'Merhaba' dedik. İstanbul'daki MSM'de eğitmenlik yapan deneyimli eğitmen kadromuz Bursa'da da eğitim verecek. Bununla birlikte

MSM Bursa öğrencileri, her hafta kursumuzda çarşamba, perşembe ve cuma akşamları ABD'den gelerek, 'aktör stüdyo' için oyunculuk dersleri verecek olan ünlü yönetmen Neil Fleckman'ın eğitici derslerine de katılacak. Hedefimiz sanatseverlerimizi iyi yetiştirerek sağlam bir altyapıyla Türk sanat dünyasına kazandırmaktır" dedi.

MÜJDAT GEZEN SANAT MERKEZİ BURSA'DA KAPILARINI AÇTI
MÜJDAT GEZEN SANAT MERKEZİ BURSA'DA KAPILARINI AÇTI
İHA
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2009 Perşembe 15:45:04
Güncelleme :22 Ekim 2009 Perşembe 18:23:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?