2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Mumcu:Geçmişteki hatalardan ders aldık

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, geçmişte yaşadıkları hatalardan ders aldıklarını belirterek, "Anti muhalefet yapmayacağız. Geçmişte yaptığımız hatalardan ders almak bizim önümüzü aydınlatacaktır" dedi.


Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu partisinin düzenlediği iftar yemeğine katıldı. Çok sayıda partilinin katıldığı gecede konuşan Mumcu, hükümetin çalışmalarını eleştirirken, geçmişte yaşadıkları siyasi hatalardan da ders aldıklarını dile getirdi.

Partililerine birlik mesajı veren Mumcu, "Geçmişte yaptığımız hatalardan ders almak bizim önümüzü aydınlatacaktır. Başınızın dik olması sizin hakkıdır. Türkiye'nin Anavatan'a ihtiyacı var. Uzlaşmacı siyaset anlayışımız, çeşitli ayak oyunlarıyla ayaklar
altına alındı. Bunları günü birlik polemik konusu etmek istemiyoruz. Geçmişi bitmeyen bir polemik konusu haline getirmeyeceğiz. Hataları kendi içimizde muhasebe ederek, insanlığa hizmet etmeye devam edeceğiz. İktidar her zaman vardır. Muhalefet ise sadece demokrasilerde mevcuttur. Biz anti muhalefet yapmayacağız. Sakin sakin toplumun her kesiminin sıkıntılarını ele alarak hizmet etmeye devam edeceğiz" diye konuştu.


Hükümetin yaptığı çalışmalara da değinen Mumcu, "Türkiye her geçen gün siyaseti sayesinde kademe kademe küçülmektedir. Türkiye'de bağımsız siyaset yapılamıyor. Türkiye, Irak ile yaptığı bir teröre karşı iş birliği anlaşma imzalanacaktı. Kuzey Irak Bölge Yönetimi'nin itirazı aşılamadı. Anlaşmadan sıcak takip maddesi çıkarılmasına rağmen ne yazık ki Türk diplomatları anlaşmayı imzaladı. Türk ekonomisi de iyi gitmiyor ve taşeron ekonomisi haline geldi. Ancak bize fırsat verildiği alanlarda bir şey yaparak ülke ekonomisini ayakta tutmak zorundayız. Artık ekonomimiz yabancı sermayenin eline geçti. Üretmeden, rekabet etmeden çocuklarımıza aydınlık gelecek bırakamayız. Sahte baharla bu ülke ileriye gitmez" şeklinde konuştu.

Gecenin sonunda il gençlik kolları ve kadın kollarının temsilcileri, Mumcu'ya çeşitli hediyeler verildi.


Bu arada, yemek öncesi basın mensuplarına yer ayrılmaması gazetecilerin tepkisine sebep oldu. Organizasyon bozukluğu yüzünden ayakta kalan ve oruçlarını açamayan gazeteciler salonu terk etti. İl Başkanı Ahmet Kömbe'nin yoğun ısrarları sonucu basın mensupları tekrar salona girerek, iftar açtı.

İha
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2007 Pazar 00:49:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?