4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Münevver cinayetine pankartlı tepki

Bursa'da bir grup, Münevver Karabulut cinayetinin failinin halen yakalanmamasına tepki gösterdi.

Pankart açarak olayı protesto edenler arasında bulunan maktulenin kuzeni Fatma Karabulut, "Cinayetin failinin biliniyor olmasına rağmen halen yakalanmamasını kınıyorum" dedi.
İstanbul'da cesedi parçalara ayrılarak çöp konteynırına atılmış halde bulunan Münevver Karabulut'un katil zanlılarının halen yakalanmamış olmasına tepki göstermek için Bursa Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan bir grup, pankart açarak eylem yaptı. "Münevver! Sen rahat uyu biz peşindeyiz", "Münevver burada, Cem nerede?" şeklinde slogan attı.

Grup adına konuşan Benay Süreyya Turhan, "Çöp konteynırında parçalanmış cesedi bulunan Münevver Karabulut ile sevgilisi olan katil zanlısı C.G. ile ilgili toplumda çok ciddi travmalar yaşanmaktadır. Cinayet hakkında her gün yeri bir iddia ortaya atılmakta, katil zanlısının bulunamaması bu iddiaları daha da arttırmaktadır. Adli tıp raporunda olayda birden fazla kişinin olduğu, farklı kişilere ait doku örneklerinin bulunduğu, cinayetin testere ile işlendiği belirtilmiştir. Organize olarak işlenen bu cinayetin kameraya çekilmiş olabileceğini düşünmekteyiz. Bizler cinayetin er yada geç aydınlanacağını biliyoruz. Amacımız konuyu gündemde tutarak, soruşturmayı yürüten emniyet görevlilerimize cesaret ve moral vermektir" dedi.

Bu cinayetin ardından insanlar arasında sınıf çatışmasının ortaya çıktığını ifade eden Turhan, "Eli kanlı caninin yakalanmamış olmasına gerekçe olarak maddi durumunun iyi olması gösterilmektedir. Konunun abartıldığını düşünenleri buradan kınıyoruz. Biliyoruz ki giden geri gelmeyecek, ama en azından gencecik bir bedenin toprak altına girmesine sebep olanların hiçbir şey olmamış gibi hayatlarına devam etmesine engel olabiliriz" diye konuştu.

Açıklamaya polis kıyafeti giymiş 6 yaşındaki oğlu Taner ile birlikte katılan Münevver Karabulut'un ablası Fatma Karabulut ise, "Olayın üzerinden kaç gün geçti. Cinayet failinin bilinmesine rağmen halen yakalanmamış olmasını kınıyorum. Susmamızı söylüyorlar, neden susayım?" dedi.  Grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2009 Pazar 12:08:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?