4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Muradiye Hamamı valiliğe devredildi

MURADİYE ENGELLİ MERKEZİ VALİLİĞE DEVREDİLDİ

Bursa'da, restore edilerek engelli gelişim merkezi olan Muradiye Hamamı, Valilik İl Özürlüler Kurulu'na 5 yıllığına devredildi.

Restore edilerek engelli eğitim merkezine dönüştürülen Muradiye Hamamı, 5 yıllığına Bursa Valiliği İl Özürlüler Kurulu'na tahsis edildi. 360 metrekare alan üzerine restore edilen merkezin Heykel Valilik'teki protokol töreninde konuşan Vali Şahabettin Harput, toplumda en çok yardıma muhtaç kesimin engelliler olduğunu söyledi.

Türkiye nüfusunun yüzde 10'unun engelli olduğunu hatırlatan Harput, "Engelli aileler, özürlü çocuklarını evinde hapsetmenin ızdırabı içerisinde yaşıyorlar. Bu insanlara sahip çıkmak ve o insanların sıkıntalırın azaltmak gerekir. Onların sosyal yaşamda yer edinmeleri için bilgi ve beceri sahibi olmalarını sağlamak zorundayız" dedi.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, restore edilen eğitim merkezinin valiliğe devredildiğinin belirterek, "Bundan sonar valilik Özürlüler Koordinasyon Kurulu, engellileri bu merkeze yönlendirecek. Engellileri merkeze davet ediyorum. Engellilerin topluma kazandırılması için hizmetlerimiz devam edecek" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Harput ve Başkan Dündar, engelli eğitim merkezinin valiliğe devredilmesi için protokol imzaladı.

MURADİYE ENGELLİ MERKEZİ VALİLİĞE DEVREDİLDİ
MURADİYE ENGELLİ MERKEZİ VALİLİĞE DEVREDİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2009 Perşembe 11:54:04
Güncelleme :26 Kasım 2009 Perşembe 23:15:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?