3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Muradiye Külliyesi'ne Valilik eli

Bursa Valiliği II. Murat ile Cem Sultan ve çok sayıda şehzadenin türbelerinin bulunduğu Muradiye Külliyesi'ni restore ederek ecdadın şanına layık hale getirecek.

Bursa Valisi Şahabettin Harput, İl Kültür Müdürü Ahmet Gedik ve şube müdürleriyle birlikte Muradiye Külliyesi'ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Yapılan incelemeler sonucu açıklamalarda bulunan Vali Harput, "Bursa Osmanlı'ya başkentlik yapmış ve 6 padişahı bünyesinde barındırmış önemli bir tarihi geçmişi olan şehir. II. Murat, Cem Sultan ve Şehzade Mustafa'nın türbelerinin bulunduğu bu tarihi mekanda restorasyon çalışması yaparak ecdada layık hale getireceğiz.

Bu eserleri bütün ihtişamıyla gelecek kuşaklara aktarmak bizim görevimiz. Özellikle 6 Osmanlı padişahının türbelerini esas aldık. Bunlardan Osman ve Orhangazinin türbelerindeki çalışmalar başladı. Türbelerin en büyüğü olan Fatih Sultan Mehmet'in babası II. Murat'ın türbesi ve külliyesinin restorasyonu bizim önemli ve öncelikli konularımızdan biri. Külliye maalesef Bursa'da şu ana kadar ciddi olarak el atılamamış vaziyette bulunmakta. Bir an önce gereken çalışmaları başlatacağız" dedi.

Vali Harput, restorasyonun sadece proje bedelinin 250 bin TL olduğunu, İl Özel İdaresi kaynaklarıyla işin ihaleye çıkarıldığını belirtti. Projenin bitmesi ve Anıtlar Yüksek Kurulu'ndan onay alınmasının ardından çalışmalara başlayacaklarını bildiren Harput, İl Özel İdaresi bütçesinden 1 milyon TL civarında kaynak ayırdıklarını ifade etti. Vali Harput, Osmangazi ve Orhangazi'nin türbelerinin bulunduğu Tophane bölgesinin de yeniden düzenleneceğini, tarihi ve manevi yapıya uymayan bütün yapıların da kaldırılacağını kaydetti.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2009 Perşembe 15:51:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?